Nosalty Logó

Besameles húsgombócok párolt répával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lina0817
Besameles húsgombócok párolt répával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 938 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3746 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 938 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6239.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7914 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73784 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2844 micro
Összesen 3746 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1163 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a vízben megáztatott és kifacsart zsömlével, a tojásokkal, a reszelt fokhagymával, darabokra vágott hagymával és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.
  2. Közepes méretű gombócokat formálunk belőle, és kis olajban megsütjük a sütőben először alufólia alatt kb. 30 percig, majd utána kb. 10 percig.
  3. A répát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kis vajon és vízen fedő alatt megpároljuk. Petrezselyemmel fűszerezhetjük.
  4. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tömlős sajtot, csomómentesre keverjük, és ezek után apránként a tejet is. Végül beleszórjuk a reszelt sajtot.
  5. Ha kész a hús, leöntjük a besamellel. Répávalés tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  6. Ha a szószosabb húsokat szeretjük, a recept itt véget ér. Annak, aki a sűrűbb, összesült változatot kedveli, a besamelmártással leöntött és sajttal megszórt húst addig sütjük tovább, amíg a mártásunk be nem sűrűsödik és meg nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3440
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lina0817 30 recept

A sok csirkés recept után már szerettem volna valami más ízvilágot is kipróbálni. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek