r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival Nudli konyhájából

toroltfelhasznalo-412734
Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival Nudli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóchoz:

Hozzávalók a főtt krumplihoz:

727
Kalória
34.5g
Fehérje
67.8g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
592.2g
Víz
101.3g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóchoz:

Hozzávalók a főtt krumplihoz:

Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóchoz:

Hozzávalók a főtt krumplihoz:

Összesen 5809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóchoz:

Hozzávalók a főtt krumplihoz:

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    592.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19456.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    3698 mg
  • Nátrium
    14018 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    4737.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    773 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3619 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 5809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1793 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a paradicsomos húsgombóchoz:

  1. A darált húst fűszerezzük egy csapott evőkanál sóval és egy csapott teáskanál borssal (ízlés szerint módosítható).
  2. Beleöntünk 6 cl olajat (sertéscombnál azért, hogy ne legyen kemény, sertéslapockánál nem kell, mivel az zsírosabb hús). Hozzáadunk 1 tojást, 20 dkg átmosott rizst, összegyúrjuk, majd gombócokat formálunk belőle.
  3. A fazék aljára öntünk egy kis vizet, és az elkészített gombócokat egymás mellé beletesszük.
  4. Ezt követően annyi vízzel önjük fel, amennyi bőven ellepi. Feltesszük főni, közben felkevergetjük a gombócokat, hogy ne tapadjanak le a fazék aljára.
  5. Mikor megfőtt, egy kis lábasban elkészítjük 1,4 dl olajból és 4 evőkanál lisztből a rántást. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a paradicsompürét. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és gyors kevergetés közepette ráöntjük a gombócokra. Ott is folyamatosan kevergetjük (hogy ne legyen csomós), amíg besűrűsödik. Mikor kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről.

Hozzávalók a főtt krumplihoz:

  1. Meghámozzuk a krumplit.
  2. Megmossuk és kockákra vágjuk.
  3. Sós vízben feltesszük főni (kb. 1 csapott evőkanál sót teszünk a vízbe).
  4. Mikor kész, a paradicsomos húsgombóccal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

A kisfiam kedvenc étele, ő akár napokig is elélne rajta. Egy egyszerű fogás, de mégis nagyon finom!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...