Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással

Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással
Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a steak-et! End of story!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csodálatos steak-et lehártyázzuk, és gyönyörű szeletekre vágjuk, kb. 5-6 cm vastagra. Megkenjük mustárral a szeleteket, és félretesszük.
  2. A baconszeleteket egy teflon edényben ropogósra sütjük, jól lecsepegtetjük, és ezt is félretesszük.
  3. A libamájat 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük és zsiradék nélkül elkezdjük sütni egy teflon edényben, aminek magas a fala (a sok kisült zsír miatt fontos). Addig sütjük, amíg mind a két oldala megpirul, ízlés kérdése (mi úgy szeretjük, ha kívül picit roppan, belül vajpuha).
  4. A mártást is elkészítjük közben. A tejszínt egy edénybe öntjük, és belecsipkedjük a sajtot. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg sűrűsödik, sózzuk, ha kell. Félretesszük.
  5. A kenyér szeleteket közben megpirítjuk a sütőben (én sose eszem meg, igazából csak azért kell, hogy a húsból kifolyó nedvességet felfogja, én a steakkel akarok jól lakni, nem a kenyérrel elvet vallom.:) ) A kenyér pirítása után, ha steakburgonyát akarunk mellé enni, tegyük a sütőbe (nekem fagyasztott volt otthon, sütőben süthető fajta), 200 C fokon 20 perc alatt ropogósra sül.
  6. A húst sütjük a legvégén, addigra már mindennek készen kell lennie, a krumpli kerülhet a sütőbe a hússütéssel együtt is, annak sem kell sok idő. Attól függően, hogy a szeleteket hogyan kérjük (angolos, közepes, teljesen átsült), olvassunk utána remek honlapok vannak, hogy meddig kell sütni, stb. Tapasztalat kérdése is...
  7. A mi bevált sütési időnk 5 perc oldalanként, "közepes (medium)" sütéssel ekkora szelet húsokhoz. Egy teflon edényt felforrósítunk. Mielőtt a húst zsiradék nélkül beletennénk, csipet sóval dörzsöljük át az oldalait. A megadott ideig süssük, vagy ki hogy szereti, és tálaljunk.
  8. Tálalás: 1 szelet kenyérre 1 szelet steaket rakunk, rátesszük a libamájat, és megkoronázzuk a baconnel. Köretnek sütőben sült steak burgonyát tálalunk, és mellé, hogy jobban csússzon, márványmártást szedünk. Jó étvágyat kívánok!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 558
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös steak, libamájas bélszín

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1159
marhabélszín 50 dkg
mustár 1 ek
himalája só 1 ek
libamáj 30 dkg
bacon 10 szelet
kenyér 6 szelet
burgonya 300 g
főzőtejszín 200 ml
gorgonzola 10 dkg