r
Nosalty Logó

Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bélszínérmék fehérboros erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 980 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1959 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 980 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5650.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 1959 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba (télen nincs friss, így szárított vargányát használtam, melyet előtte egy órával víz helyett fehérborba áztattam).
  3. A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
  5. A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
  6. A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 39654
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 20.

Ajánló

Sütőben sült krumpli

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég három újabb Gordon Ramsay könyvvel gazdagodott a szakácskönyv-gyűjteményem (a korábbival együtt így már négy van), ezek egyikében találtam egy kiváló bélszínreceptet.   Csakis kifogástalan minőségű húsból lehet elkészíteni, ezért tegnap elég sokat mászkáltam, mire találtam olyan bélszínt, mely valamennyire megfelelt erre a célra (arról nem is beszélve, hogy pl. fővárosunkban tegnap hiánycikk volt a petrezselyemzöldje). A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Kedves Húsosfazék, gratulálok, iszonyú profi a fotó, az íze is hasonló volt?

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, az ízek jól kiegészítették egymást, a bélszín belül szép rózsaszínre sikerült.

Quastné Rigó Kata

Szeretnék gratulálni a receptedhez, mennyei volt !! Kicsit féltem t?le, de csakazértis megcsináltam :) és nagy sikert aratott !! És egyáltalán nem bonyolult. Nekem a petrezselymes ízvilág kicsit halovány, legközelebb mustár is kerül a serpeny?be :)

Nőiszeszély

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2-3 perc pirítás az oldalanként értend??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek