r
Nosalty Logó

Sztroganoff-bélszín

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sztroganoff-bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2374 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 396 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2374 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra/darabokra vágjuk; abélszínt kb. 7x2 cm-es csíkokra vágjuk; ahagymát vékonyan felszeleteljük; a petrezselymetapróra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vaj felét,és a hagymát pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk.A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.
  4. A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a bélszíncsíkokat és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, szép rózsaszín maradjon belülről. (Én nagy serpenyőt használtam, de így is két részletben sikerült a húst megsütnöm.)
  5. A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd jól összekavarjuk, összerázogatjuk a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.
  6. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben nem szabad sózni!)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 84415
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 30.

Ajánló

A Szakácsok könyve a bélszín szeletelését így írja: Először vágjuk a húst szögletes rudakra, amelynek az oldalai 7,5 cm-esek, majd rostjaikra merőlegesen vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre, végül fektessük le a szeleteket és vágjuk 7,5 x 2,5 cm-es csíkokra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég együtt töltöttem a hétvégét az öcsémmel, aki igazi bélszín-rajongó, de tudom, hogy szinte mindig a hagyományosan egyben sütött bélszínt eszi. A változatosság kedvéért készítettem a Sztroganoff-bélszínt, amelynek a receptjét a Szakácsok könyvében találtam. Olyan jól sikerült, hogy Gyuszó most már Sztroganoff-rajongó is. A kifogástalan minőségű bélszínt az V. kerületi Magyar utcában található török hentes boltjában vettem.

Hozzászólások

Keca

Kedves Macska F?z! Érdekes, egyedi fajtáját írtad le a receptnek, talán egy "hamis" el?jelz? kellett volna elé, hiszen ha más nem, legalább a csemege uborka hiányzik a léeírásból! Ett?l függetlenül bizonyára finom és nagyon jól sikerül az étel!

makutyi

Szia! Nekem, ha Szroganoff, akkor a mustár is hiányzik. Ennek ellenére a recept, mint gombás bélszín nagyon tetszik, és mindenképpen kipróbálom. Üdv.

koszider

Én a Stroganoff-ot egy ezeréves Mesterkukta alapján szoktam csinálni, ami nem tejszínnel, hanem egy külön f?zött, pirított (figyelem! nem párolt!) hagymás alapról induló tejfölmártással önti fel - az valami dögleszt?. Annyira, hogy sima, jó min?ség? színhúsból is tökéletes lesz a végeredmény. (Egyszer megcsináltam bélszínb?l is, de sírva vagdostam a húst apró darabokra. Szerintem, ha aranyáron bélszínre teszek szert, abból kizárólag Wellingtont szabad csinálni, na jó, esetleg Chateaubriand-t - de ez az én bajom.)

Farkasgabi

Megcsináltam a múlt héten , de tettem hozzá mustárt és egy kis savanyú uborka csíkokat, figyelembe véve a hozzászólásokat. Rendkívül ízlett a családnak!!!! Ma is elkészítem, mivel követelik, csak most pulyka mellb?l. Nagyon köszönöm a receptet!!!

csimbicsavar

Alapnak els?osztályú,de én teszek bele mustárt ,ecetes uborkát és elengedhetetlen az egész mustármag.

El Chamborgho

Hát ez nem Stroganoff- Uborka, gyöngyhagyma, dijoni mustár, fehérbor?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek