r
Nosalty Logó

Sztroganoff-bélszín

NS
Sztroganoff-bélszín
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

396
Kalória
40.3g
Fehérje
6.1g
Szénhidrát
23g
Zsír
230.5g
Víz
137.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra/darabokra vágjuk; abélszínt kb. 7x2 cm-es csíkokra vágjuk; ahagymát vékonyan felszeleteljük; a petrezselymetapróra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vaj felét,és a hagymát pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk.A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.
  4. A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a bélszíncsíkokat és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, szép rózsaszín maradjon belülről. (Én nagy serpenyőt használtam, de így is két részletben sikerült a húst megsütnöm.)
  5. A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd jól összekavarjuk, összerázogatjuk a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.
  6. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben nem szabad sózni!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nemrég együtt töltöttem a hétvégét az öcsémmel, aki igazi bélszín-rajongó, de tudom, hogy szinte mindig a hagyományosan egyben sütött bélszínt eszi. A változatosság kedvéért készítettem a Sztroganoff-bélszínt, amelynek a receptjét a Szakácsok könyvében találtam. Olyan jól sikerült, hogy Gyuszó most már Sztroganoff-rajongó is. A kifogástalan minőségű bélszínt az V. kerületi Magyar utcában található török hentes boltjában vettem.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek