r
Nosalty Logó

Steak Diane sült rizspiláffal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Steak Diane sült rizspiláffal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 3791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5556.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    2407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5217 micro
Összesen 3791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A steakhez

A rizspiláfhoz

Elkészítés

A steakhez

  1. A hátszínszeleteket sodrófával kissé nyújtsuk ki (ne klopfoljuk!).
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben süssük meg a húsokat, ízlés szerint.
  3. Vegyük ki a szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékban pirítsunk felaprított salottahagymát, és a felszeletelt gombát.
  4. Amikor a gomba megpirult, adjuk hozzá a mustárt, keverjük el, majd flambírozzuk. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, és öntsük fel tejszínnel.
  5. Lassan forraljuk készre a ragut. Mielőtt elkészülünk vele, a hússzeleteket tegyük vissza a raguba, és rövid ideig pároljuk együtt.
  6. A rizst pároljuk együtt a borsóval, majd amikor már langyosra hűlt, keverjük össze a tojással, ízesítsük. Serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd tegyünk bele sütőformát, abba pedig lapítsuk bele a rizspiláfokat. Mindkét oldalát süssük pirosra, és tálaljuk a hússal együtt azonnal.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7149
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

A rizspiláf helyett adhatunk köretként serpenyős burgonyát is. A félig főtt burgonyákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Steak Diane sült rizspiláffal
Kornél 167 recept

Gordon Ramsay féle recept. Nemrég elkészítettem, nagyon finom, ízletes vacsora, vagy éppen ebéd. Minden húsevőnek ajánlom. :p

Hozzávalók

A steakhez

A rizspiláfhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...