r
Nosalty Logó

Steak Diane sült rizspiláffal

Kornél
Steak Diane sült rizspiláffal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A steakhez

A rizspiláfhoz

950
Kalória
42.7g
Fehérje
57.7g
Szénhidrát
57.5g
Zsír
319.5g
Víz
160g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 3791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A steakhez

A rizspiláfhoz

Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 950 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5556.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    2407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5217 micro
Összesen 3791 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

A steakhez

  1. A hátszínszeleteket sodrófával kissé nyújtsuk ki (ne klopfoljuk!).
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben süssük meg a húsokat, ízlés szerint.
  3. Vegyük ki a szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékban pirítsunk felaprított salottahagymát, és a felszeletelt gombát.
  4. Amikor a gomba megpirult, adjuk hozzá a mustárt, keverjük el, majd flambírozzuk. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, és öntsük fel tejszínnel.
  5. Lassan forraljuk készre a ragut. Mielőtt elkészülünk vele, a hússzeleteket tegyük vissza a raguba, és rövid ideig pároljuk együtt.
  6. A rizst pároljuk együtt a borsóval, majd amikor már langyosra hűlt, keverjük össze a tojással, ízesítsük. Serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd tegyünk bele sütőformát, abba pedig lapítsuk bele a rizspiláfokat. Mindkét oldalát süssük pirosra, és tálaljuk a hússal együtt azonnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gordon Ramsay féle recept. Nemrég elkészítettem, nagyon finom, ízletes vacsora, vagy éppen ebéd. Minden húsevőnek ajánlom. :p

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek