Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli málnás-sajtkrémes rolád

Sütés nélküli málnás-sajtkrémes rolád
Sütés nélküli málnás-sajtkrémes rolád
50 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom savanykás, nem túl édes desszert. Málnából tehetünk többet is, nekem most csak ennyi volt.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot elkavarjuk a kakaóval, és az 1 dl vízzel felforraljuk.
  2. Levesszük a lángról, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat. Amikor a csoki teljesen feloldódott, belekavarjuk a darált diót, citromhéjat és vaníliát.
  3. Az egészet rátöltjük az előzőleg megdarált babapiskótára. Egy villa segítségével jól összedolgozzuk, és két fólia között kinyújtjuk (kb 25x20 cm).
  4. A tejszínhab port hideg tejjel felverjük (tehetünk hozzá porcukrot, ha édesebben szeretjük), hozzákavarjuk a krémsajtot és a málna felét.
  5. A krém felét rákenjük a kinyújtott masszára, még szórunk rá málnát, amiből hagyunk a díszítésre is. A fólia segítségével roládot formálunk, csillagcsöves nyomózsákkal rányomjuk a maradék krémet.
  6. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor kidíszítjük a maradék málnával.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 034
elküldve: 3
receptkönyvben: 234
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés-málnás tekercs, babapiskótás tekercs tejszínes-málnás mascarponekrémmel, mascarponekrémes babapiskótás rolád

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejudit10
Ejudit10 Tue, 2018-02-13 08:45

Kedves Piroska! Nagyon tetszik a recepted, ki szeretném próbálni, érdeklődöm, hogy friss felvert tejszínből is készülhet-e tejszínhab por helyett. Ha igen, milyen mennyiségű legyen a friss tejszín? Köszönöm a választ, üdvözlettel: Judit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2018-02-13 13:19

Kedves Judit!. Bizony készülhet, az az igazi. Sajnos nálunk nem lehet hozzájutni. Ezért nem tudom pontosan mennyi kell belőle, de úgy gondolom, hogy 2-3 dl elég lesz.
Üdvözlettel:Piroska

435
babapiskóta 20 dkg
víz 1 dl
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládé 5 dkg
vaj 5 dkg
dió 4 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 10 dkg
tejszínhab por 48 g
tej 1.5 dl
málna 20 dkg