Nosalty Logó

Bejgli Zoly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bejgli Zoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 893 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 10701 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 371 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 893 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.9 g

Zsír

  • Összesen
    661.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    368 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17688.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    7126 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    2192 mg
  • Foszfor
    5783 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.6 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 10701 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. A tészta elkészítése: Felfuttatjuk az élesztőt fél dllangyos tejjelés 1 tkcukorral.
  2. Kimérjük az 50 dkg lisztet, vajjal elmorzsoljuk (le szoktam reszelni nagyobb lyukú reszelőn, így könnyebb vele dolgozni), hozzáadjuk a 2 jólfelvert tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az 5 dkg porcukrot, a fél tk sót és ha szükséges, a másik fél dl tejet. Jól összedolgozzuk és 2 órára meleg helyen pihentetjük letakarva.
  3. Ha megkelt, 4 kb egyforma gombócra vágjuk 20-25 dkg/ db. Ezután érdemes 10-15 percre hűtőbe rakni, mert így könnyebb vele dolgozni.
  4. A hűtőből a gombócokat egyenként kivéve,téglalap alakúra nyújtjuk, kb fél cm vastagságúra.
  5. Rákenjük a tölteléket, a széleit 1-2 cm szélességben üresen hagyjuk, majd behajtjuk a széleit és feltekerjük, hogy a vége legyen alul.
  6. Sütőlapra helyezzük (én be szoktam olajjal kenni a tepsit, de nem szükséges), a tetejét egész tojással megkenjük, és 1 órán átlangyos helyen kelesztjük.
  7. Utána kenjük át tojásfehérjével és 30 percre tegyük hideg helyre. Azért kell hűteni, hogy a márványos színe legyen.
  8. Mielőtt sütőbe helyeznénk, a tetejét és az oldalait villával megböködjük az egész felületén.
  9. Forró sütőbe (180- 200)25-30 percen keresztül sütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
  10. Diótöltelék: A 40 dkg diót, a 12 dkg porcukrot, a3 zacskó vaníliás cukrot, a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majdaz 5 dkgmorzsát is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen se túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
  11. Máktöltelék: A 40 dkg mákot, a 12 dkg porcukrot, a 3 zacskó vaníliás cukrot, és a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majd az 5 dkg búzadarát vagy lisztet is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6188
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A beiglit mindig édesanyám készítette. Idén megpróbáltam én megcsinálni. Ez volt életem első beiglije, de nagy sikere volt a családban. 1 adag 4 db beiglihez elég, én 2 adagot készítettem, 4 db diósat és 4 db mákosat.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.