r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejgliszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Bejgliszelet: mákkal és dióval töltött réteges, omlós sütemény kistányéron, karácsonyi dekorációval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 8548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    547.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    239 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12086.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    5188 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1669 mg
  • Foszfor
    4512 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 8548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 361 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elkeverjük a porcukorral és sóval. Belekockázzuk a hideg vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sárgáját, tejfölt és a felfutott élesztőt, és ruganyos tésztává dolgozzuk a hozzávalókat. Ne gyúrjuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
  2. A tésztagombócot lefedve, szobahőmérsékleten pihentetjük 30-60 percig, közben elkészítjük a töltelékeket.
  3. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kivajazunk egy közepes méretű, magas falú tepsit vagy kerámiaedényt. A gombócot négy egyenlő részre osztjuk.
  4. Vékonyra nyújtjuk az első gombócunkat, elegyengetjük a tepsiben és levágjuk a felesleget. Megkenjük a máktöltelék felével, amit lelapogatunk. Erre jöhet egy újabb tésztalap, majd a teljes diótöltelék, újabb tészta, amit a maradék mák kövessen. A süteményt lezárjuk az utolsó tésztalappal.
  5. A kész süteményt lekenjük felvert tojássárgájával, majd 30 percig a pulton pihentetjük. Ekkor fehérjével is lekenjük, és ismét 30 percig pihentetjük. Ezután egy tűvel megszurkáljuk, hogy a gőz szabadulhasson sülés közben.
  6. A tepsit a sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

A máktöltelékhez

  1. A tejet felforraljuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Amikor már forr, beleöntjük a mákot és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű lesz a töltelék és jobban összeáll. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.

A diótöltelékhez

  1. A darált diót elkeverjük a porcukorral és a narancs reszelt héjával, majd hozzácsorgatjuk a tejet és sűrű krémmé dolgozzuk a tölteléket. Felhasználásig félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 10018
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Diós-mákos bejgliszelet
Lakos Benedek 401 recept

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell kizárólag egy töltelék mellett leragadnunk: dió is, mák is kerülhet bele. Vagy bármi más!

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...