r
Nosalty Logó

Diós és mákos bejgli élesztős tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 8146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    427.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    2971 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    943 mg
  • Foszfor
    2878 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 8146 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 366 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük.
  2. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Ha kész, négy egyenlő darabra vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket. Kettőt a diós, kettőt a mákos töltelékkel töltünk meg.
  5. A tekercsek végeit picit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Óvatosan megszurkáljuk.

A diós töltelékhez

  1. A diót, a porcukrot, a tejet és a mazsolát a baracklekvárral együtt egy kis lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve 5 perc alatt összefőzzük. Teljesen kihűtjük.

A mákos töltelékhez

  1. A darált mákot, a porcukrot, a meggylekvárt és a narancslevet egy kisebb lábosba tesszük, összekeverjük, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenéshez

  1. A tojást kettészedjük. A rudakat először a sárgával, majd a fehérjével kenjük meg.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. ha kész, hagyjuk kihűlni. ha véletlenül megrepedne, akkor a sütőből kivéve, még szinte forrón össze tudjuk nyomni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 107791
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A karácsonyi ünnep elképzelhetetlen a bejgli nélkül. Egy baj van vele, általában kireped. Egyszer azt mondta nekem egy elismert cukrász, hogy az a bejgli, ami nem repedt ki, az nem is készült szeretettel. Azóta ehhez tartom magam!

Hozzászólások (2)

saldinger

A bejgli tésztája zseniálisan finom,de a diós töltelékhez nagyon sok az 1.5 dl tej,ennyivel nagyon folyékony!A harmada is elég!

menyuska

Nem ez az els? recept, amit olvasok, amib?l kimarad a só!

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek