r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-mozzarellás paradicsomleves

vivbo
Bazsalikomos-mozzarellás paradicsomleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

231
Kalória
11.1g
Fehérje
27.7g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
394g
Víz
19.8g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    29045 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    2244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1576 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    785 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    518 micro
  • β-karotin
    5408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    116179 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 921 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5067 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, 3-4 percre meleg vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük és lehúzzuk a héját, összeturmixoljuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kis olajon pirítjuk, majd fűszerpaprikával összekeverjük.
  3. Az összeturmixolt paradicsomhoz adjuk a hagymát, majd közepes lángon 10 percig főzzük folyamatosan kevergetve.
  4. Elkészítjük a zöldség alaplevet (kockából is lehet), majd ha kész, beleöntjük a paradicsomlevet, majd az összeturmixolt paradicsomot is.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  6. Még kb min. fél órát főzzük lefedve, majd ha már majdnem kész, beleöntjük a betűtésztát.
  7. Friss bazsalikommal és mozzarellával találjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 40 p

Ízletes leves.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...