Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres paradicsomleves mozzarellával

Zelleres paradicsomleves mozzarellával
Zelleres paradicsomleves mozzarellával
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi így szeretjük a paradicsomlevest, nagyon finoman érződnek benne a zöldfűszerek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, és kicsit átpirítjuk.
  3. Felöntjük a konzerv paradicsommal, paradicsomlével, és kevés vizet adunk hozzá.
  4. A zöldség zöldeket alaposan átmossuk, és összekötözve a leveshez adjuk.
  5. A levest ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd készre főzzük.
  6. A levest turmixoljuk (a zöldség zöldeket eltávolítjuk), és ízlés szerint adunk hozzá kevés cukrot.
  7. Tálaláskor megszórjuk csíkokra vágott bazsalikommal, mozzarellagolyókat teszünk bele, és pár csepp balzsamecetet csepegtetünk a leves tetejére.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 189
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres paradicsomleves, paradicsomleves zellerrel, mozzarellás paradicsomleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Wed, 2016-05-11 09:50

Több alkalommal elkészítettem, - hogy miért-, mert egy ízletes, kellemes "aromájú" leves. Ajánlom másoknak is.

244
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zeller 1 kis db
konzerv paradicsom 400 g
paradicsomlé 3 dl
víz 2 dl
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
bazsalikom 1 marék
cukor 1 csipet
balzsamecet 5 csepp
mozzarella 200 g
olívaolaj 2 ek