Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batátakrémleves kolbászchipsszel és fokhagymás bagett-tel

Batátakrémleves kolbászchipsszel és fokhagymás bagett-tel
Batátakrémleves kolbászchipsszel és fokhagymás bagett-tel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, egyszerűen finomat és laktatót összedobni a család összes férfitagjának kihívás. De most ez nem volt lehetetlen ezzel a levessel. Kb. félórámba telt, és mindenki degeszre ette magát. Persze nem is maradt...

hozzávalók / 3 adag

leves

kolbászchips

  • 20 dkg kolbász (ízlés szerint használható vékony csemege vagy csípős szárazkolbász)

bagett

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát (batátát) meghámozzuk, felkockázzuk. Ehhez a leveshez számomra a sárga húsú burgonya passzol a legjobban, de lilával vagy fehérrel is nagyon finom. A kaliforniai paprika felét vagy harmadát (ízlés- és méretfüggő) szintén felkockázzuk. A zellerszárat egyben vagy 2-3 nagyobb darabban a felkockázott zöldségekhez adjuk. Egy gerezd fokhagymát kisebb szeletekre vágunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ez nekem kb. 1-1,5 l szokott lenni.
  2. A zöldségeket feltesszük főni, közben hozzáadjuk a sót, borsot és az ételízesítőt.
  3. Amíg fő a leves, a kolbászt vékony karikákra szeljük, és egy előmelegített serpenyőben szétterítjük. Kb. 1-2 percig pirítjuk. Amikor éppen kicsordul a zsírja, átfordítjuk a kolbászkarikákat. További max. 1 percig pirítjuk, és kiszedjük. A karikák melegen is nagyon finomak, de hidegen kifejezett ropogós, törékeny szeletek, mint a chips. A levesben mindkét állapotában nagyon finom.
  4. Két gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átnyomunk, és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval. A bagettet ferdén felszeljük, és a fokhagymás szósszal "lazán" megkenjük. Nem elvárás, hogy jusson mindenhova. Így hol ropogós, hol pedig ízes, szaftos.
  5. Ha a batáta és a paprika megpuhult, a zellerdarabokat kiemeljük. Ezért érdemes nagyobb darabokban beletenni. Ha valaki mégis szeretné megenni, megértem, akkor viszont icipici kockákra vágja, hogy ne legyen tele a zeller száldarabkáival a leves turmixolás után.
  6. A levest egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Tálaljuk. A tálaláshoz használhatunk még levesgyöngyöt, bazsalikomot és persze a "nagyoknak" frissen őrölt borsot, vagy chilipelyhet is. Egy könnyű, lágy levest kapunk, amit kedvünk szerint tovább fűszerezhetünk, vagy a kiegészítőkkel tehetünk izgalmasabbá.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 513
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édesburgonya-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

557
édesburgonya 60 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
halványító zeller 0.5 közepes szár
fokhagyma 1 gerezd
víz 1 l
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
kolbász 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bagett 6 szelet