Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma krémleves 3.

Medvehagyma krémleves 3.
Medvehagyma krémleves 3.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma krémlevesnek ez a változata maradék húsleves felhasználásával készült és került bele kevés zöldhagyma is.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk pirított magokkal, pirított zsemlekockákkal, pirítóssal, metélőhagymával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel/ alaplével.
  3. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és összefőzzük, de nem forraljuk a levest. Ha túl sűrű lesz, adhatunk hozzá kevés vizet.
  4. 10-15 perc pihentetés után tetszés szerint tálaljuk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 120 760
elküldve: 33
receptkönyvben: 978
elkészítve: 64/81
Facebookon megjelent: 3

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes medvehagyma krémleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajni67
Hajni67 Tue, 2017-03-21 15:55

Pár perce lett készen a leves, és nagyon finom lett:) Aprócska változtatás volt az elkészítésénél. Nem szeretem a tejszínt, helyette tömlős medvesajtot tettem bele és tálalásnál egy kis keménysajtot reszeltem rá. Csodálatosan finom a leves, köszönöm a receptet:)

picihopi
picihopi Sat, 2014-03-22 11:00

En a habtejszint nem tudom hova tenni... nem fozotejszin akar az lenni? :)

Dobos Tibor
Dobos Tibor Wed, 2013-04-17 14:06

Elkészítettem a levest, isteni lett!Nagyon köszönöm a receptet:-)A levest Tiborné Főzte:-)

nemgabi
nemgabi / nemgabi Tue, 2013-04-09 16:30

Nagyon finom ez a leves, a hétvégén elkészítettem. Az íze kicsit a spenótra hasonlít, szerintem. Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

Csingiling33
Csingiling33 Sat, 2012-04-07 14:44

Elkészítettem ezt a levest...mmmm ....isteni illat és íz! Köszönöm a receptet:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-07 15:58

Ezt a változatot is kipróbáltam nagyon izlik mindkettőnknek a férjemmel.Köszi a receptet.

360
medvehagyma 20 dkg
zöldhagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 2 közepes db
szárnyas alaplé 1.7 l
habtejszín 1.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint