r
Nosalty Logó

Medvehagyma krémleves 2. -spenótos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagyma krémleves 2. -spenótos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4415 micro
Összesen 739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    814 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8830 micro
Összesen 1478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, szárát és a nagyobb ereket eltávolítjuk és a megtisztított medvehagymával együtt felszeleteljük.
  2. A vajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott szalonnát hozzáadjuk és elkezdjük sütni.
  3. 2-3 perc után a spenótot, a medvehagymát is hozzákeverjük, hagyjuk, hogy jól összeessenek a levelek.
  4. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 0,5-0,7 liter vízzel.
  5. A megtisztított burgonyát felkockázzuk a leveshez adjuk és sózzuk, borsozzuk.
  6. Miután a burgonya megfőtt, botmixerrel összeturmixljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, öntünk még hozzá vizet (kb. 3-5 dl-t), majd összefőzzük, de nem forraljuk.
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42218
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Ajánló

Kínálhatjuk tökmagolajjal, pirított zsemlekockával, pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mecseki erdőkben honos ez a sokrétűen felhasználható növény. Gyógyászati alkalmazása is igen változatos. Sokféle étel készíthető belőle. A medvehagyma krémlevesnek most egy spenótos változatát készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!