Nosalty Logó

Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 1004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 4014 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 136 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    330.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8807.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    6146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3235 micro
Összesen 4014 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Elkészítés

Bárány

  1. A bárányt és a csontokat megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, majd forró serpenyőben először olajon alaposan körbepirítjuk, majd 180 C-os sütőben 4-5 percig sütjük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük újra pirítani, és habzó vajban, fokhagymával, kakukk­fűvel locsolgatjuk erőteljesen, amíg teljesen el nem készül, és legalább 5-8 percet pihentetjük még felvágás előtt.

Citrusos szójaszósz (ponzu)

  1. Kikeverjük a szójaszószt vízzel, cukorral, majd felforraljuk és a keményítővel mártás állagúra sűrítjük. Hozzáadjuk a citrusokat, gyömbérlevet. Kellemesen savanykás-édeskés, komplex szószt kapunk.

Reteksaláta

  1. A retekből különböző ízű és formájú elemeket készítünk. Leszeleteljük a retket szalagokra, majd egy részüket sózzuk, citromlével átforgatjuk. A szalagok másik részét julienne-re szeleteljük a salátához.
  2. A szalagokból kis korongokat is kiszúrhatunk, amit szintén sózunk, citromozunk. Egy karalábévájóval apró golyókat formázunk, és az ecetben kis vízzel, cukorral, sóval felforraljuk, majd hagyjuk benne kihűlni.

Uborkasaláta

  1. A kígyóuborkából hasonlóképp, mint a reteknél, szalagokat és julienne-ket vágunk, és ugyanúgy ízesítjük.
  2. Az apró uborkagolyókat pedig ugyanúgy sós-cukros ecetes vízbe forgatjuk, csak hidegen.
  3. Salátát keverünk a retek- és uborka-julienne-ekből, amihez vágunk még chilit, gyömbért, újhagymát, ízesítjük sóval, szezámolajjal és lime-mal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 720
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hering András 13 recept

A húsvéti ünnepek és a családdal együtt töltött idő nehezen képzelhető el finom ételek és italok nélkül. Az ellenállhatatlan falatok különlegessé varázsolhatják az ünnepet még ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban is. Az ázsiai ihletésű bárányborda receptjét Gálicz Istvánnal, a METRO Gasztroakadémia séfjével, Pohner Ádám séf online vezetése mellett, egy húsvéti online gasztro-workshop alkalmával készítettem. Az eseményen terítékre kerülő ízletes báránysült, amellett, hogy páratlan gourmet élményt kínál, emlékezetessé teheti az ünnepet.

Hozzászólások

Hozzávalók

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek