r
Nosalty Logó

Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel

Hering András
Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

1004
Kalória
33.4g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
82.5g
Zsír
408.6g
Víz
185.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 1004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Bárány

Citrusos szójaszósz (ponzu)

Reteksaláta

Uborkasaláta

Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 1004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    330.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8807.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    6146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3235 micro
Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Bárány

  1. A bárányt és a csontokat megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, majd forró serpenyőben először olajon alaposan körbepirítjuk, majd 180 C-os sütőben 4-5 percig sütjük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük újra pirítani, és habzó vajban, fokhagymával, kakukk­fűvel locsolgatjuk erőteljesen, amíg teljesen el nem készül, és legalább 5-8 percet pihentetjük még felvágás előtt.

Citrusos szójaszósz (ponzu)

  1. Kikeverjük a szójaszószt vízzel, cukorral, majd felforraljuk és a keményítővel mártás állagúra sűrítjük. Hozzáadjuk a citrusokat, gyömbérlevet. Kellemesen savanykás-édeskés, komplex szószt kapunk.

Reteksaláta

  1. A retekből különböző ízű és formájú elemeket készítünk. Leszeleteljük a retket szalagokra, majd egy részüket sózzuk, citromlével átforgatjuk. A szalagok másik részét julienne-re szeleteljük a salátához.
  2. A szalagokból kis korongokat is kiszúrhatunk, amit szintén sózunk, citromozunk. Egy karalábévájóval apró golyókat formázunk, és az ecetben kis vízzel, cukorral, sóval felforraljuk, majd hagyjuk benne kihűlni.

Uborkasaláta

  1. A kígyóuborkából hasonlóképp, mint a reteknél, szalagokat és julienne-ket vágunk, és ugyanúgy ízesítjük.
  2. Az apró uborkagolyókat pedig ugyanúgy sós-cukros ecetes vízbe forgatjuk, csak hidegen.
  3. Salátát keverünk a retek- és uborka-julienne-ekből, amihez vágunk még chilit, gyömbért, újhagymát, ízesítjük sóval, szezámolajjal és lime-mal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A húsvéti ünnepek és a családdal együtt töltött idő nehezen képzelhető el finom ételek és italok nélkül. Az ellenállhatatlan falatok különlegessé varázsolhatják az ünnepet még ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban is. Az ázsiai ihletésű bárányborda receptjét Gálicz Istvánnal, a METRO Gasztroakadémia séfjével, Pohner Ádám séf online vezetése mellett, egy húsvéti online gasztro-workshop alkalmával készítettem. Az eseményen terítékre kerülő ízletes báránysült, amellett, hogy páratlan gourmet élményt kínál, emlékezetessé teheti az ünnepet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...