r
Nosalty Logó

Kleftiko

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Kleftiko
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    431.7 g

Zsír

  • Összesen
    591.3 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    259 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7445.3 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    4260 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1850.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 7464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban jól keverjük össze az összes hozzávalót, a sót, borsot ne sajnáljuk tőle.
  2. Vegyünk egy darab sütőpapírt, és minden személyre (ez öt főre van megadva) tegyünk bele 2 darab húst és 2 szelet krumplit, 2 fokhagymagerezdet, 1 babérlevelet, majd a keverőtál aljáról egy kanálnyi fűszeres levet locsoljunk a húsra. Jól csomagoljuk be, hogy ne folyjon ki a leve sehol, helyezzük a csomagunkat az alumíniumfóliára, és ebbe is tekerjük bele, nem túl szorosan.
  3. Ha már minden csomagunk kész van, tegyük bele őket egy nagy sütőtepsibe, és 170 fokon sütjük 3 - 3 1/2 órán át, a hús olyan puha lesz, hogy le fog válni a csontokról.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x25x6
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 22135
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Ajánló

Nagy tál horiatiki vagy zöldsaláta, mi vöröshagymát eszünk hozzá, és a húst meg citrommal meglocsoljuk. Hideg sör jól csúszik hozzá.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A lopott hús (kleftiko = lopott, ellopott) története az 1800-as évekig vezethető vissza, az ottománok elleni görög felszabadító háború idejéig. A görög hegyekben bujkáló harcosok, hogy az ellenség ne vegye eszre, hogy (lopott) húst sütnek, lyukat vájtak a földbe, izzó parazsat tettek bele, erre rakták rá a fedett kerámia edényekben tárolt húst, majd ismét földdel betakarták az egészet. Így sült órákon keresztül a hús, néha egy egész éjszakán át. Napjainkban az igazi tavernas kleftiko kemencékben készül, de jó nekünk az otthoni sütőben is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek