Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval
Báránytekercs medvehagymás juhtúróval
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra itt a medvehagyma szezon, nemsokára pedig itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt az ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet. A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig nagyon jól illik a bárányhoz is, és a juhtúróhoz is.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
  4. A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  5. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
  6. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  7. Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szuflé formába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
  8. A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hidegvízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
  9. Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra, szeleteljünk mellé a bárányból, és tegyük mellé a baconös ceruzababot.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve tejes puliszkával, medvehagymás juhtúróval töltött bárány, juhtúrós báránytekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2012-04-03 13:56

Kedves Vera!

Medvehagymás recepteket keresve jutottam el az oldaladra. Elolvastam természetesen az ars poeticádat. Egyetértek vele.
Nagyon jó receptjeid vannak, néhányat el is mentettem a receptkönyvembe.
Ez azt jelenti, hogy el is fogom készíteni.
Ebben a receptedben a hozzávalók felsorolásánál hiányzik a bacon. Csak a mennyisége "5 dkg. a tekercshez" van írva, de kikövetkeztethető.
További sok sikert és sok jó receptet kívánok!!!
Üdv. :
Zoli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-04-04 10:48

Kedves Zoli!
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibára, már javítom is. A bárány töltelékéhez nem kell a bacon, csak a ceruza babot betekerni. Valamiért oda került az az 5 dkg. Elnézést kérek érte, eléggé félreérthető:( (De ha kerül belőle a töltelékbe is, az sem nagy baj:))
Nagyon örülök, hogy tetszik amit csinálok! :)
Remélem, ízleni fognak az ételeim, ha elkészíted őket!
További nagyon szép napot kívánok!
Üdvözlettel,
Vera

1701
bárányhús 40 dkg
juhtúró 15 dkg
medvehagyma 0.5 csokor
fokhagyma 3 gerezd
szőlőmagolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 4 szelet
zöldbab 10 dkg
kukoricadara 100 g
tej 5 dl
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint