Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránybőrbe bújt répatorta

Báránybőrbe bújt répatorta
Báránybőrbe bújt répatorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira cuki, hogy beeeelehalok! Hamarosan itt a húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt, mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Díszítés

ajánlat

Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed, és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek :) Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését :D

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen.
  3. A reszelt répának a mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét.
  4. Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük.
  5. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához
  6. Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (23 cm) tortaformába öntjük, és 170 °C fokon 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
  2. A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbekenjük a maradék krémmel.

Díszítés

  1. A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos, hogy maradni fog).
  2. A pillecukrokat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (Elrendezés mintát lásd a fenti fotón.)
  3. Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk, és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gastrotherapy (Miskey Melinda)

Mióta szakács: 2014.01.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányka torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
finomliszt 45 dkg
sárgarépa 45 dkg
cukor 30 dkg
dió 15 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
margarin 12 dkg
krémsajt 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukorfondant 450 g
pillecukor 150 g
étcsokoládé 20 g
színes cukorka 1 ek