r
Nosalty Logó

Báránybőrbe bújt répatorta

Gastrotherapy (Miskey Melinda)
Báránybőrbe bújt répatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

952
Kalória
14.1g
Fehérje
124.2g
Szénhidrát
45.3g
Zsír
60.6g
Víz
72.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
80.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 9507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1393 micro
  • β-karotin
    3394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9408.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2778 mg
  • Nátrium
    4553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cukor
    809 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    605.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    13927 micro
  • β-karotin
    33937 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 9507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    500 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen.
  3. A reszelt répának a mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét.
  4. Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük.
  5. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához
  6. Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (23 cm) tortaformába öntjük, és 170 °C fokon 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
  2. A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbekenjük a maradék krémmel.

Díszítés

  1. A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos, hogy maradni fog).
  2. A pillecukrokat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (Elrendezés mintát lásd a fenti fotón.)
  3. Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk, és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Annyira cuki, hogy beeeelehalok! Hamarosan itt a húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt, mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek