Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos túrókrémtorta

Barackos túrókrémtorta
Barackos túrókrémtorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a süteménnyel a páromat bármikor le tudom venni a lábáról.:)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojásfehérjéhez az óvatosan adagolt liszttel és sütőporral. Jól összedolgozzuk.
  2. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 
  3. A túrót szitán áttörjük, vagy robotgéppel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a felvert tejszínhabot és a mazsolát.
  4. A kihűlt tortalapra rákanalazzuk a túrókrémet, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Szeletelt barackot rárakjuk, zselatinnal leöntjük, és amint megdermedt a zselatin, tejszínhabbal és csokiöntettel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25x6 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 444
elküldve: 13
receptkönyvben: 199
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarixa

Mióta szakács: 2012.04.29.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta őszibarackkal, túrókrémes piskótatorta, barackos túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

animilla
animilla Sun, 2012-08-26 10:45

Elkészítettem a tortát és nagyon jól sikerült!!! Nem csak a páromat sikerült levennem a lábáról, a vendégsereg percek alatt elpusztította! :) Köszönöm

496
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 3 dl
mazsola 1 marék
őszibarack konzerv 420 g
habtejszín 2 dl
zselatin 12 g
csokiszósz 2 ek