Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos túrótorta

Őszibarackos túrótorta
Őszibarackos túrótorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lelőhely: Ráma.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába tekerve, egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. A forma alját kivajazzuk, és külön-külön megsütjük a lapokat, előmelegített sütőben (2X10perc). Az egyik lapot még melegen 12 egyenlő részre vágjuk.
  3. A zselatint egy dl langyos vízben feloldjuk, majd felforraljuk, félretesszük hűlni.
  4. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és a tojássárgákat.
  5. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A langyos zselatint belekeverjük, és hagyjuk hűlni.
  6. Verjük fel a tejszínt. Törjük át a túrót, és keverjük el a zselatinos tejjel, adjuk hozzá a tejszínhabot, és keverjük össze.
  7. Szeljük fel a barackot.
  8. Az egész lapot a forma aljába tesszük, öntsük rá a túrós krémet, szórjuk bele a gyümölcsöt, és tegyük hűtőbe legalább másfél-két órára.
  9. Ha megdermedt, tegyük rá a cikkekre szelt lapokat, szórjuk meg porcukorral.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 192
elküldve: 6
receptkönyvben: 325
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibarackos túrótorta, gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katiza
katiza Fri, 2011-10-07 10:22

Mindjárt beleharapok a monitorba olyan jól néz ki :)
Van egy kérdésem. Nekem 26 cm tortaformám van, ebben az esetben mennyivel kell megnöveljem a tészta adagot, hogy jó legyen, mert nem szeretnem most elrontani és nincs idom a kísérletezésre :)

Solya78
Solya78 / Solya78 Sat, 2011-07-30 22:11

Köszi a gyors javítást! Emlékszem, mikor én voltam kezdő háziasszony, a nem egyértelmű recepteknek anno nem mertem nekiállni :D

Solya78
Solya78 / Solya78 Sat, 2011-07-30 15:18

Nagyon jól néz ki, én is mentettem. Csak egy aprócska észrevétel: ha azt írod a receptben, hogy a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a receptben jelöld légyszives, hogy mi tartozik a tésztához és mi a "krémhez". Köszi! Ha egy nagyon kezdő háziasszony nézi, nem biztos, hogy rájön. :)

Samy
Samy / Samy Sat, 2011-07-30 20:40

Kedves Solya! Javítottam, hogy egyértelmű legyen. A kérés jogos volt! ;) Sok sikert a konyhában! :) Üdv, Samy

476
margarin 12 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 7 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
zselatin 25 g
tej 2.5 dl
cukor 20 dkg
tojássárgája 3 db
habtejszín 5 dl
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 5 dkg
őszibarack 50 dkg