r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Őszibarackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 227 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6228.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.8 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2588 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 5696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába tekerve, egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. A forma alját kivajazzuk, és külön-külön megsütjük a lapokat, előmelegített sütőben (2X10perc). Az egyik lapot még melegen 12 egyenlő részre vágjuk.
  3. A zselatint egy dl langyos vízben feloldjuk, majd felforraljuk, félretesszük hűlni.
  4. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és a tojássárgákat.
  5. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A langyos zselatint belekeverjük, és hagyjuk hűlni.
  6. Verjük fel a tejszínt. Törjük át a túrót, és keverjük el a zselatinos tejjel, adjuk hozzá a tejszínhabot, és keverjük össze.
  7. Szeljük fel a barackot.
  8. Az egész lapot a forma aljába tesszük, öntsük rá a túrós krémet, szórjuk bele a gyümölcsöt, és tegyük hűtőbe legalább másfél-két órára.
  9. Ha megdermedt, tegyük rá a cikkekre szelt lapokat, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17531
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lelőhely: Ráma.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek