Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános krémes

Banános krémes
Banános krémes
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptre egy szlovák receptes füzetben bukkantam, amelyben minden süteményhez fotók voltak csatolva. Alig bírtam kivárni, hogy elkészítsem, hát még, hogy megkóstolhassam. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Tojásfehérje faló is, mert a karamellkrémnél csak 3 tojásfehérjére van szükség, a sárgájákat pedig felhasználhatjuk akár a fánkkészítéskor.:D Húsvéti vendégváró.

Szólj hozzá!

elkészítés

Először elkészítjük a tésztát:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  2. Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

A csokikrém elkészítése:

  1. A tojásokat, a cukrot, a csokit és a kávét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig.
  2. A vajat habosra keverjük, és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.

A karamellkrém elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. 
  3. A vízben elkeverjük a karamell pudingport, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  4. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.

A sütemény összeállítása:

  1. A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt.
  2. A tésztát megkenjük a csokikrémmel. Rárakjuk a banánkarikákat.
  3. A banánra rákenjük a karamellkrémet.
  4. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
  5. Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a karamellkrémre.
  6. Egy mintát ráhelyezhetünk, és megszórjuk a kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 445
elküldve: 11
receptkönyvben: 275
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

SKAndi

Mióta szakács: 2013.03.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banános krémes, banános sütemény, réteges krémes, pudingos habos kocka

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cinike3
cinike3 Sat, 2015-12-26 16:48

Ez egy nagyon finom süti. Mindenkinek ajánlom készítse el. Most karácsonyra először volt nálunk, de nem utoljára !

610
tojás 6 db
porcukor 120 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
dió 100 g
finomliszt 3 evőkanál
rétesliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 kk
tojás 2 db
cukor 120 g
étcsokoládé 100 g
vaj 250 g
feketekávé 2 ek
tej 2 dl
víz 2 dl
cukor 120 g
karamellás pudingpor 1.5 tasak
tojásfehérje 3 db
növényi habtejszín 5 dl
banán 4 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek