r
Nosalty Logó

Banános krémes

SKAndi
Banános krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

611
Kalória
10.2g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
80.3g
Víz
166.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
40.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A karamellkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    461.5 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 7310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  3. Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. A csokikrém elkészítése:
  5. A tojásokat, a cukrot, a csokit és a kávét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig.
  6. A vajat habosra keverjük, és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
  7. A karamellkrém elkészítése:
  8. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  9. A tejet a cukor másik felével felforraljuk.
  10. A vízben elkeverjük a karamell pudingport, beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  11. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
  12. A sütemény összeállítása:
  13. A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt.
  14. A tésztát megkenjük a csokikrémmel. Rárakjuk a banánkarikákat.
  15. A banánra rákenjük a karamellkrémet.
  16. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
  17. Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a karamellkrémre.
  18. Egy mintát ráhelyezhetünk, és megszórjuk a kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27

A receptre egy szlovák receptes füzetben bukkantam, amelyben minden süteményhez fotók voltak csatolva. Alig bírtam kivárni, hogy elkészítsem, hát még, hogy megkóstolhassam. :)

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek