r
Nosalty Logó

Joghurtos pite Katharosz konyhájából

Katharosz
Joghurtos pite Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

864
Kalória
17.3g
Fehérje
106.9g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
163.4g
Víz
190.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
49.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2061 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    641.3 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    980.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: A lisztet és a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hidegre tesszük.
  2. Egy 35x24 centis tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk, majd a tészta 2/3 részét lisztezett felületen kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk úgy, hogy az oldalára egy kicsit felhúzzuk a tésztát, villával megszurkáljuk.
  3. A krém hozzávalóit elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután a tésztára simítjuk, és egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig. TŰPRÓBA! Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával beborítjuk.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

Könnyű, gyors és persze finom sütemény.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek