r
Nosalty Logó

Joghurtos pite Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos pite Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 864 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2061 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: A lisztet és a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hidegre tesszük.
  2. Egy 35x24 centis tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk, majd a tészta 2/3 részét lisztezett felületen kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk úgy, hogy az oldalára egy kicsit felhúzzuk a tésztát, villával megszurkáljuk.
  3. A krém hozzávalóit elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután a tésztára simítjuk, és egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig. TŰPRÓBA! Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával beborítjuk.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7789
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos pite Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Könnyű, gyors és persze finom sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!