Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos pite Katharosz konyhájából

Joghurtos pite Katharosz konyhájából
Joghurtos pite Katharosz konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors és persze finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A lisztet és a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hidegre tesszük.
  2. Egy 35x24 centis tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk, majd a tészta 2/3 részét lisztezett felületen kinyújtjuk, és a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk úgy, hogy az oldalára egy kicsit felhúzzuk a tésztát, villával megszurkáljuk.
  3. A krém hozzávalóit elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután a tésztára simítjuk, és egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig. TŰPRÓBA!  Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával beborítjuk.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 933
elküldve: 7
receptkönyvben: 145
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos sütemény, könnyű pite joghurttal, joghurtkrémes pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

861
finomliszt 30 dkg
margarin 17 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 10 dkg
tojássárgája 4 db
1 csipet
citromhéj 1 db
joghurt 525 g
tejföl 350 g
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
búzadara 4 evőkanál
tojásfehérje 4 db