Nosalty Logó

Rigó János ahogy Fahéj készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Rigó János ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 509 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3053 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 509 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3053 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, de ezzel már csak finoman összeforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsiben, sütőpapírt alátéve megsütjük.
  3. A piskótát a sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén lisztezett deszkán kihűtjük.
  4. A cukrászhabot nem teljesen keményre verjük fel, majd kiszedünk belőle 5 ek-lal, amit 1 ek porcukorral keményre verünk. A hab másik részébe tesszük a 3 ek porcukrot, a kakaóport, és azt is keményre verjük.
  5. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk (kb. 16x33 cm-e téglalapokká.) Egyik felére simítjuk a kakaós habot, arra a fehér habot.
  6. A tészta másik felére kerül a máz, amihez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 ek olajjal elkeverjük. A máz megszikkadása után ezt a lapot felkockázzuk, így tesszük a habos rész tetejére.
  7. Nem árt, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük, amit minden vágás után letisztítunk, és bevizezünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 123454
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Kinézete ellenére nem nehéz elkészíteni! A cukrászhabot azért használom, mert nem vagyok hajlandó a bizonytalan minőségű tejszínekkel küszködni. Volt már kudarcom velük bőven. Egyszer-egyszer nyugodtan dolgozhatunk cukrászhabbal, hiszen a cukrászdai sütik is hasonlóból készülnek. És olyan gyakran azért nem sütünk Rigó Jancsit, hogy bármi bajunk legyen tőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ó, azok a régi szép idők! Amikor főiskolás korunkban két óra közt egyik tanszékről a másikra gyalogolva félúton valahogy mindig betaláltunk a kis cukrászdába, ahol nevetve-vihogva 2 szelet "Rigó Jánost" kértünk. Úgy majszoltuk kézből, villa nélkül, az utcán csalinkázva, és úgy éreztük, miénk a világ. A Rigó Jancsi nekem azóta is Rigó János, és nagyon-nagyon kedves sütije a szívemnek. Mert közös múltunk miatt ő valahogy más, mint a többi. :)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Ikó.

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Gyönyör? a sütid, a fotó úgyszintén. Nálunk nem találkoztam még cukrászhabbal, de valahogy megoldom, mert ezt meg kell sütni. Köszi. Piroska

Törölt felhasználó

csikipi! A cukrásztejszín neve Hullala ... fellelhet?: Auchan, Tesco, CBA, de nálunk a kisboltban is van. Kérdezz rá. Én szeretek vele dolgozni, mert nem kell hozzá fixáló, és napok múlva is úgy áll, ahogy kell. :) Üdv: Ikó

Fahéj

Köszi, Piroska! Azért írtam cukrászhabot, mert abból több fajta is van. Szabadon választható, ki melyiket részesíti el?nyben. Van, aki szerint a Hulalának mellékíze van, de van a Megle is, én most azzal készítettem. "Növényi alapú cukrászati habalap"-így keresd, biztos nálatok is lehet kapni valamelyiket. Üdvözlettel: Fahéj

Ági78

Szia Fahéj! Jót mosolyogtam az elnevezésen! Nagyon komoly. Illik is egy ilyen szép süteményhez. Ügyes vagy! Puszi: Ági

Fahéj

Kedves Ági! Köszi! :) Hát igen, Rigó János az nagyon komoly, ett?l volt olyan vicces anno. Puszi: Éva

Torma

Nagyon kedves a storyd Fahéj, szinte láttalak Benneteket...A "Jánosod" is szép!Kellemes hétvégét, Torma :)

Fahéj

Méghogy szép, de beleharapni, az az igazi. :D Neked is kellemes hétvégét! Fahéj

Torma

Ne cukkolj, eleg szenvedes, hogy csak nezni tudom.... T:)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj,ez valami gyönyör?séges! Nem tudom,hogy neki merjek-e állni elkészíteni.De amint írod,nem nehéz elkészíteni.Talán sikerül,mert ezt meg kell csinálnom,annyira guszta!Gratulálok neked! Üdv.:petrezselyem

Fahéj

Kedves Petrezselyem! Köszi a dicsér? szavakat! :) Tényleg nekiállhatsz bátran, nem nehéz. Csak egy kakaós piskóta és némi hab, meg egy kis máz a tetejére. Ha cukrászhabból készíted, egyszer?en elronthatatlan. Én is féltem t?le évekig, hogy hogyan is mernék én nekiállni egy ilyen flancos sütinek, stb. De mióta egyszer megcsináltam, azóta komolyan mondom, ha mutatós, finom, gyors süti kell, ezt készítem. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia Éva! Épp nemrég gondoltam rá, h. sütni kéne Rigó Jancsit, hátha most már ízlene. Én ui. sosem rajongtam érte, pedig szeretem a csokis sütiket. A te sütid olyan étvágygerjeszt? és szemre való, h. azt hiszem, nem habozok tovább, el fogom készíteni én is. Köszi a recit. Sok puszi: Gabi

Fahéj

Szióka Gabi! :) Szerintem pont a cukrászhab miatt, de nem az a geil tejszínhabíz? csokis, hanem olyan fincsi csokis, mint pl. a csokicsúcs, ha ismered. Ezer puszi: Éva

Minyo

Annyira egyszeru,mutatos és finom,hogy a recept láttán most dontottem el,hogy ezt fogom megsutni a fiaim szuletésnapjukra,csak kerek tortaformában! Minden évben más-más tortával lepem meg oket,mert február 20-án szulettek 3év kulonbséggel. Elmentve,koszonom a receptet!Persze 2db-ot sutok belole! :)

Fahéj

:) Ez fantasztikus! Én is kett?t sütnék a helyedben, hadd legyen mindkét fiúnak saját tortája! Remélem, örülni fognak neki, és ízleni is fog nekik. Üdv: Fahéj

Gabys

Szió Fahéj:) A hátsó kistányérral egyel?re megelégednék:))) Azt sajnálom csak, hogy most akadtam rá a sütidre, valamiért elkerülte a figyelmemet. De hétvégén ezt MEG KELL csinálnom:) Nagyon szeretjük a habos sütiket, bizti befutó lesz nálunk:) Köszi a receptet, szép hetet, Gabi

Fahéj

Szia Gabi! Csináld is csak meg! Nem fogsz csalódni benne, legalábbis remélem. :) Neked is szép hetet: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Nagyon guszta, fantasztikus, most nagyokat nyelek..:-) Köszönöm a receptedet.:-) Éva-A.

Fahéj

Kösziiii! :) Süsd csak meg, fincsi! :))

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Megírom , hogy hogyan sikerült, bár T?led eddig mindig és minden , ....és mindig.:-D Nem tudom, a hétvégénk milyen lesz, adódott egy eddig nem várt program, de ha mégse, akkor most készítem el, minden esetre, megírom, hogy fogadta a család, .....az eddigiek alapján gond lehetetlenség: jaj anya, micsoda finomság felkiáltással,leülnek az asztalhoz, és kb. addig esznek, amíg van a tálaló tányéron...:-) Majd sajnálkozva, hogy csak ennyi volt? kérdéssel elvonulnak,...én mosogatok, közben tudom, hogy annyira jó, hogy két adagot csináltam, ....és meglephetem ?ket megint...:-D Egy kicsit várjanak! :-D Szép napot kívánok és még sok-sok ilyen csodás receptet,.. - gondolom, ahogy közeledik a tavasz, a húsvét, új és fincsi sütik kerülnek fel Nálad. Várom! :-) Éva-A.

Fahéj

Titokban dupla adagot készítesz? Ez nagyon aranyos, és micsoda meglepi lehet a gyerekeknek. :) Várom a beszámolót! Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Egyszer?en beleszerettem a receptedbe!Gyönyör? és biztos finom is! Abban szeretném kérni a segítséged,hogy hétvégére meg kell sütnöm egy 16cm-es tortaformában.Te hogyan változtatnád a hozzávalók arányát?Vagy valami kis támpontot tudnál adni? Nagyon fontos személynek készül,a mi Dédink 80 éves lesz! :-) El?re is köszönöm a segítséget. Szép napot! Jucci

Fahéj

Kedves Juci! A te tortaformád alapterülete kb. egyötöde annak a tepsinek, amiben én sütöttem. Ha dupla olyan magasra készíted, amit majd keresztben elvágsz, akkor is csak a fele mennyiséggel dolgozz. A 16 cm-es forma azért elég picurka. :) Nagyon aranyos vagy, hogy sütsz a Dédinek. Biztos szívb?l örül majd neki. Isten éltesse még sokáig egészségben, boldogságban, körülvéve szert? családjával!!! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a segítséget,én is max. a fele mennyiségre tippeltem. És a Dédi nevében is köszönöm a jókívánságokat. Nem nagyon édesszájú a Dédikénk,ez az egyetlen süti amit igazán szeret,ezért gondoltam,hogy ilyen picurka tortába csinálom meg neki,és ez csak az övé :-) Süti meg lesz b?ven mindenkinek. Még egyszer köszönöm szépen! Szép napot! Üdv.:Jucci

Törölt felhasználó

Ez csodálatos. Mentettem. Köszi

Fahéj

Én is kösz a dicséretet! :)

Törölt felhasználó

Csodasan nez ki,mentettem,legkozelebb megsutom.

Fahéj

Tényleg egyszer?! remélem, ízleni fog! Üdv: Fahéj

Minyo

Koszonom Fahéj ezt az isteni receptet! Megsuttem a két tortát a fiaim szulinapjukra pontosan a recept szerint,semmit nem változtattam rajta,úgy tokéletes ahogy van és nagy sikert arattam vele.Konnyen,gyorsan elkészítheto semmi macera. Udv. Eva!

Fahéj

Ennek nagyon örülök! :) Üdv: Fahéj

Horvath Magdolna

Hát nem tudom, de a 10dkg liszt elég?? Nem lesz nagyon vékony? Ráadásul a nagy gáz tepsiben sütni? Elég sok a kérdésem! Minden esetre jól néz ki!

Fahéj

A piskótát én úgy tanultam, hogy annyi ev?kanál liszt és annyi ev?kanál cukor, ahány tojásból sütjük. Átlagos nagyságú kanállal mérem, púpozottan. Mivel kakaós piskóta lesz, ezért 2 ek-nyi lisztet kakaóporral helyettesítek. Lemértem, a 4 púpos ek liszt bizony csak 10 dkg. Ehhez jön hozzá a kakaópor, ami a lisztet kiegészíti. Egy hat tojásos piskótatésztát szépen ki lehet teríteni a nagy gáztepsiben. Így gyorsan megsül. Nem vízszintesen kell kettévágni, arra nem elég magas természetesen, hanem függ?legesen, így lesz két téglalap a nagy négyzetb?l. A tészta 1,5-2 cm vastag, de a Rigó Jancsihoz nem is kell vastagabb, csak annyi, ami a krémet tartja. Ebben a sütiben ugyanis a krém dominál. Könny? elkészíteni és nagyon finom! :) Üdv: Fahéj

Horvath Magdolna

Nagyon szépen köszönöm! Meg fogom sütni, jól nézz ki! Kellemes ünnepeket kivánok! üdv: Magdika

Fahéj

Én is ugyanazt kívánom! Sok sikert a sütihez! Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept, én máshogy szoktam a krémet készíteni, abba 1 liter tejszín kell, 2 cs. habfixálóval porcukorral felverni, abból kivenni valamennyit a fehér résznek és a többibe a kakaóport beletenni, ill. ami még nagyon sokat dob rajta az az, hogy a fels? részre miel?tt rátennénk a csokit, el?tte felmelegített sárgabaracklekvárral kell jól bekenni és arra rá a csoki, érdemes azt is kipróbálni!

Fahéj

Ó, az is milyen finom lehet! No majd legközelebb kipróbálom. :)

Törölt felhasználó

Igen, tényleg érdemes egy próbát tenni! :-) De még jó, hogy elolvastam, mit írtam, mert nem habfixáló kell az 1 liter tejszínhez, hanem 2 cs. zselatinfix, csak az fogja meg!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.