r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésszelet 2. (fokhagymás)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Bakonyi sertésszelet 2. (fokhagymás)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 663 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2656 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 663 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3965.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    2968 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2934 micro
Összesen 2656 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Agombát felszeleteljük, a paprikát karikára, a paradicsomot gerezdekre, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hússzeleteket megmossuk, bedörzsöljük mindkét oldalukat sóval és borssal, majd mindkét oldalát meghintjük némi liszttel.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, és mindkét oldalukon a hússzeleteket elősütjük (kb. 2 perc/ oldal). A húst félretesszük.
  4. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, zöldpaprikát és paradicsomot, majd erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.
  5. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, és felforraljuk.
  6. Majd visszatesszük bele a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 35-40 percigpuhára pároljuk. Ha elfőné a levét,kevés vízzel pótoljuk.
  7. A tejfölt elkeverjük az 1 kk liszttel, és a mártáshoz adjuk, majd felforraljuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 797
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 94645
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 09.

Ajánló

Köretként petrezselymes rizst vagy galuskát tálalhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk nagy kedvenc a családban, gyakran főzzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek