r
Nosalty Logó

Baklavasajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Baklavasajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 11343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    873.2 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    190 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3909 micro
Összesen 11343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Elkészítés

Alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát pedig béleleljünk ki sütőpapírral.
  2. Gyorsan és egyenként kenjünk meg 5 rétestésztát az olvasztott vajjal, és hajtsuk félbe őket. Óvatosan helyezzük a kibélelt tortaformába.
  3. Úgy helyezzük el őket, hogy a forma alját és a peremének 1/3-át teljesen fedje be a vajjal megkent tészta. Tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a ropogós alapot.
  4. A pisztáciát és a diót keverjük össze és borítsuk sütőtepsire, majd sütőben 10 perc alatt 160 fokon enyhén pirítsuk meg. Miután kissé kihűlt, konyhai robotgépben daráljuk le, durva, homokszerű állagúra. Ezt követően öntsük hozzá a 12 evőkanál olvasztott vajat és egy csipet sót, majd keverjük össze.
  5. Egyenletesen nyomjuk a tésztával bélelt forma aljába, és tegyük 160 fokos sütőbe, 15-20 percre. Ez idő alatt elkészítjük a sajttortás réteget.

Sajttortás réteg

  1. Egy nagy tálban keverjük el a hozzávalókat: a krémsajtot, a mézet, a tojásokat. Adjuk hozzá a vaníliákat, keményítőt és citromhéjat. Addig keverjük, amíg össze nem áll, de ne keverjük túl.
  2. A krém 1/4-ét ráöntjük az elősütött kéregre, és simítjuk. Ráhajtogatunk 2-3 megvajazott réteslapot, majd rákanalazzuk a maradék krémet, és egy gyors simítás után befedjük teljesen a maradék levajazott réteslapokkal. Lehet rusztikusan, úgy lesz igazán mutatós, baklavajellegű.
  3. A sütő gőz funkcióját használva sütjük meg 160 fokon 60-70 percig, amíg a sajttorta megsül, és a teteje enyhén megbarnul.
  4. Ezután sütőben hagyjuk hűlni 1 órát, nyitott ajtónál, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy akár egy éjszakára, hogy teljesen lehűljön és kidermedjen.

Szirupos feltét

  1. Egy kis gyorsforralóban keverjük össze a mézet, a vizet, a rózsavizet, a citrom levét és héját. Melegítsük közepesen magas hőmérsékleten. Forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük körülbelül 11-15 percig, amíg sűrű nem lesz.
  2. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a durvára vágott diót és a pisztáciát, majd tegyük félre, amíg a sajttorta elkészül.
  3. Miután a sajttorta megdermedt és kihűlt, vegyük ki a formából és koronázzuk meg a pisztáciás-diós öntetettel.
  4. Ezután tálalhatjuk is! A sütemény 4-5 napig eláll a hűtőszekrényben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 5143
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 04.

Receptkategóriák

Baklavasajttorta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Filó tésztával (tradicionális török réteslap) és pisztáciás-diós kéreggel készült ez a krémes, mézes baklavasajttorta. Ebben a masszív és gazdag ötvözetben mindkét desszert színe, java benne van. Ez a torta lesz az idei sláger és a ti legújabb kedvencetek is, ha nem hiszitek próbáljátok ki!

Hozzávalók

Alap

Sajttortás réteg

Szirupos feltét

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek