Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharszirupos sajttorta

Juharszirupos sajttorta
Juharszirupos sajttorta
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc édességeim egyike a sajttorta. Ez egy nagyon könnyű változat, aki a New York cheesecake-hez szokott az meg fog lepődni, mert a tejszínhab miatt gyakorlatilag szétolvad a szájban olyan habkönnyű.

Kezdő szakácsok is bevállalhatják.

hozzávalók / 8 adag

A krémhez

A tésztához

  • 130 g keksz (vaníliás vagy kakaós)
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 3 ek cukor

ajánlat

Ha nincs szirup, mézzel pótolhatjuk.
Akár kevesebb kekszből is elkészíthető, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a torta szélén is legyen belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kekszes alapot, mert az addig kihűl, amíg a krém elkészül. Aprítóba tesszük a kekszet és alaposan összedaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és vajat, és egyenletesen elkevertetjük az apírtóval. Egy pite tál vagy egy csatos tortaforma alját és oldalát kikenjük vele, és lelapítgatjuk, hogy összeragadjon. (Kb. a tortaforma feléig fog felérni a darás állagú tészta.) 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  2. A sajtkrémet egy nagy tálban felverjük habverővel, ez kb. 2-3 perc elektromos habverő nagyobb fokozatán, majd hozzáadjuk a juharszirupot, és újabb 2 perc alatt átkeverjük az egészet. Kicsit hígabb, édeskés állagú lesz.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a sajtkrémbe. (Ha azt akarjuk, hogy semmiképp ne essen össze, akkor először csak a felét tegyük bele, keverjük el, majd a második felét már csak óvatosan adjuk hozzá.)
  4. A sajtkrémet betöltjük a tortaformába, és egy éjszakát hagyjuk pihenni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 653
elküldve: 6
receptkönyvben: 141
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cheesecake, tejszínes sajttorta, habkönnyű sajtkrémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

albeafiat
albeafiat Fri, 2012-12-14 14:07

Megkérdezhetem milyen fajta sajtkrémet használtál hozzá?Nem konkrétan a márka érdekel hanem milyen kiszerelés volt, és azt hogyan lehet habverővel felverni?Köszönöm!Nagyon jól hangzik a recept!

nopara
nopara / nopara Tue, 2012-12-18 19:11

Tegelyes sajtkrem, ami egy amerikai varosrol kapta a nevet. ;) Joval konnyebb mint a magyar tipus, en is meglepodtem, de ha szobahomersekletu, akkor szinte szetolvad a habvero alatt.
Nagyon finom es egyszeru, probald ki! Sok sikert, remelem izleni fog.

280
krémsajt 250 g
juharszirup 70 ml
habtejszín 120 ml
porcukor 2 ek
keksz 130 g
vaj 50 g
cukor 3 ek