r
Nosalty Logó

Juharszirupos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Juharszirupos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 2231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. Először elkészítjük a kekszes alapot, mert az addig kihűl, amíg a krém elkészül. Aprítóba tesszük a kekszet és alaposan összedaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és vajat, és egyenletesen elkevertetjük az apírtóval. Egy pite tál vagy egy csatos tortaforma alját és oldalát kikenjük vele, és lelapítgatjuk, hogy összeragadjon. (Kb. a tortaforma feléig fog felérni a darás állagú tészta.) 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  2. A sajtkrémet egy nagy tálban felverjük habverővel, ez kb. 2-3 perc elektromos habverő nagyobb fokozatán, majd hozzáadjuk a juharszirupot, és újabb 2 perc alatt átkeverjük az egészet. Kicsit hígabb, édeskés állagú lesz.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a sajtkrémbe. (Ha azt akarjuk, hogy semmiképp ne essen össze, akkor először csak a felét tegyük bele, keverjük el, majd a második felét már csak óvatosan adjuk hozzá.)
  4. A sajtkrémet betöltjük a tortaformába, és egy éjszakát hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5096
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Ajánló

Ha nincs szirup, mézzel pótolhatjuk. Akár kevesebb kekszből is elkészíthető, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a torta szélén is legyen belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc édességeim egyike a sajttorta. Ez egy nagyon könnyű változat, aki a New York cheesecake-hez szokott az meg fog lepődni, mert a tejszínhab miatt gyakorlatilag szétolvad a szájban olyan habkönnyű. Kezdő szakácsok is bevállalhatják.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek