Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-limeos sajttorta

Joghurtos-limeos sajttorta
Joghurtos-limeos sajttorta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A New York-i rokonával ellentétben ezt a „sajttortát” sütés nélkül készíthetjük el. A lime-nak és a joghurtnak köszönhetően friss, könnyű, légies, kiváló tavaszindító desszert.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alaphoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő egy 22 cm-es tortaformát.
  2. Törjük össze a kekszet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat és a cukrot. Keverjük jól el, béleljük ki vele a forma alját úgy, hogy egyenletes felületet kapjunk. Tegyük a sütőbe egy 15 percre, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Keverjük össze a tejet, a krémsajtot, a joghurtot, az átszitált porcukrot, és adjuk hozzá a lime héját és levét, illetve a vanília rúdból kikapart magokat.
  2. Készítsük el a zselatin lapokat a csomagoláson látható utasítás szerint, majd fokozatosan adjuk hozzá a krémhez.
  3. Vegyük elő a már teljesen kihűlt alapot, adagoljuk rá a krémet, és tegyük a hűtőbe néhány órára. Lime héjjal és cikkekkel díszítsük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 45 314
elküldve: 23
receptkönyvben: 671
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos sajttorta, sajttorta lime-mal, tejszínes sajttorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ribizli555
ribizli555 Tue, 2015-06-23 18:38

Nekem is a tejszínnel van a gondom, kérlek válaszolj rá,mit kell vele tenni.Köszi

spen
spen Sun, 2014-03-30 19:01

Sikerült valakinek elkészítenie?
Én ma megcsináltam, de a keksz gyakorlatilag kihullott alóla, semmi nem fogta össze.. :-( Egyébként a krém fenséges, szívesen elkészíteném újra, de valami más tésztára.

Zsóka1976
Zsóka1976 Mon, 2014-04-28 18:04

SZIA.Nekem van egy kekszes alap receptem ami bevált.

-125g vaj/tea vajat szoktam használni szoba hőmérségletű legyen/
-evőkanál cukor
-20dkg kekszmorzsa/zabkorpakekszet Györi nekem ez jön be aprító gépbe teszem/

22cm átmérő a torta forma,

márta66
márta66 Wed, 2015-11-11 17:04

...es elosutod? Nekem is mindig szetporladnak a kekszes alapok;-(

spen
spen Fri, 2014-07-18 15:03

Kedves Zsóka!

Ez a kekszes alap fantasztikus!
Már többször megsütöttem azóta, mindenki imádja!

Nagyon köszi!

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2014-03-11 21:34

Egészen biztos, hogy a tejszínt habbá kell verni, és úgy keverni a sajtos krémbe. Vendégek jönnek, úgyhogy mentve, és csütörtökre elkészítem. Köszi a receptet.

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Fri, 2014-03-07 03:25

Kedves Anna! Guszta a tortád. Kifelejtetted, hogy a 3 dl tejszínnel mi a teendő, ami a hozzávalókban szerepel? Föl kell verni, vagy sem és belekeverni a krémbe, vagy mást kell csinálni vele? Várom válaszod. Üdv.: Kati

867
keksz 190 g
cukor 3 ek
vaj 3 ek
joghurt 2 dl
krémsajt 24 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 3 dl
tej 2 ek
vanília 1 db
lapzselatin 6 db
lime 1 közepes db