Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta eperöntettel

Sajttorta eperöntettel
Sajttorta eperöntettel
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sajttortát először egy kedves barátnőmnél kóstoltam, és rögtön el is kértem a receptet. Azóta már többször elkészítettem, és mindig sikert aratok vele én is! Rendkívül egyszerű elkészíteni, úgyhogy bátran merem ajánlani!

hozzávalók / 4 adag

torta

öntet

ajánlat

Az öntethez bacver receptjét használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

torta

  1. Olajjal vékonyan kikenünk egy tortaformát (26 cm).
  2. Az olvasztott és kihűtött vajat elkeverjük a finomra darált édes keksszel. Ezt a masszát egy evőkanállal szépen a forma aljára nyomkodjuk, majd alufóliával letakarva a hűtőbe tesszük kb. fél órára.
  3. Robotgéppel a tojásokat a cukrokkal krémesre keverjük. Utána hozzáadjuk a keményítővel csomómentesre kevert tejszínt. (Nem kell habbá verni!!!) Majd belekeverjük a sajtot is.
  4. Ezt a krémet ráöntjük a kekszre, és 175 fokon kb. 1 és 1/4 órát sütjük. A kikapcsolt sütőben hagyjuk utána még 15 percig.
  5. Nem kell megijedni, de nagyon magasra fel fog emelkedni és - mint a képen is látható - elég barna színt fog kapni.

öntet

  1. A megmosott epreket 4 felé vágjuk, és egy közepes méretű lábosba tesszük.
  2. A porcukrot és a citrom levét hozzáöntjük, jól összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát állni hagyjuk.
  3. Ezután fedő nélkül felforraljuk, és 5 percig főzzük.
  4. Az étkezési keményítőt fél dl hideg vízben elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett az eperhez öntjük, amint besűrűsödött levesszük a tűzről. Kész! (2-3 hétig eláll a hűtőben.)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 762
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

keksz alapú sajttorta, krémsajttorta eperöntettel, sajttorta epres szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1277
vaj 8 dkg
kekszmorzsa 15 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 125 ml
étkezési keményítő 4 dkg
krémsajt 80 dkg
eper 25 dkg
porcukor 5 dkg
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 0.25 dl