r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás rostélyos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

Összesen 840 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

Összesen 3360 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 840 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    271.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 3360 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
  2. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
  3. A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
  4. Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
  5. A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
  6. Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
  7. Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
  8. Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 149
  • Össznézettség: 300139
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 09.

Ajánló

Vasárnapi ebédnek kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A ropogós rostélyos hagyma különleges, finom csemege. Aki nem szereti a marhahúst, nyugodtan készítse el sertésből. Tarjából még finomabb, szaftosabb is, és nem kell olyan sokáig pácolni. A sütésnél visszamaradó pecsenyeszaftot tálalásnál öntsük a hússzelet mellé. A köret csak még finomabb lesz tőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia! Nem enged levet a husi, ha már a páclébe, illetve a pácba is teszel sót? Én csak mustár illetve fokhagyma keverékével szoktam megkenni, mivel a borsot igazából szerintem eléggé elnyomja a mustár, így valamennyire feleslegessé is téve azt. Persze csak szerintem!!:) A kép alapján igen finomnak néz ki a te rostélyosod is! Nyami..:) Még valami! Látom, te rizzsel tálaltad. Nálunk az abszolút favorit a krumplipüré, illetve a krokett hozzá. A hagyma ropogóssága, és a püré lágysága..hmmm mennyei!

Törölt felhasználó

HelloL Átolvastam, és kimaradt egy kis dolog.Besózom a húst, várok egy kicsit, papírtörl?vel leitatom, és utána jön a szárazpác. Mustár, bors,és az olaj. Nem baj ha levet enged, ha több napig van a pácban a marhahús, akkor naponta átszoktam rakni másik tálba, mert az olaj alatt a húslé összegy?lik, akkor is ha nem sózod meg. Az olajat ráöntöm, amennyire csak tudom, ha kevés akkor pedig pótolom. Megszoktam sózni, mert sokkal jobb lesz az íze szerintem.Nálunk a köret teljesen mindegy, mert mindennel nagyon szeretjük.Mindegy, hogy sertéstarja, vagy marhahátszín mindegyik nyer? . A rutinból csinált ételek receptjeit mindíg nehezen írom le, van ami nekem már olyan természetes, hogy észre sem veszem ha kimarad. Üdv Marika

Ritaby

Isteni lett ! A Párom is imádja ! :)

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Kezd?ként lehet butaság de inkább megkérdezem mert elrontani nem szeretném! Az gond lehet ha a husim már ki van klopfolva?

Törölt felhasználó

Nem probléma . Azért van bepácolva el?re mert attól puhul a husi, de ha kikloffolod akkor is finom lesz!

Törölt felhasználó

Rendben, köszönöm!

Törölt felhasználó

Ha kétszer sózzuk a húsokat, nem lesz ehetetlen? Nálam a vöröshagyma besózás után nem lett ropogós!

Törölt felhasználó

Helló Mária! Emberiség elleni vétek más húsból készíteni, mint a marhahús. Olyan finom, mint amilyen jó a fotó. Üdvözlettel: ?

tadimo

Nem jobb a húst sütés közben sózni, a sültebb felén?

Hozzávalók

A húshoz

A rostélyos hagymához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek