r
Nosalty Logó

Klasszikus hagymás rostélyos

Nosalty
Klasszikus hagymás rostélyos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
22.4g
Fehérje
17.6g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
127.7g
Víz
78g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    510.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 2037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket.
  2. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes hússzeletet.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára ott is hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon! (Itt illik elmondani, hogy a nevéhez híven szokták a marharostélyost, rostélyosból is készíteni. Csak azt tovább kell párolni, és több vele a macera, ezért használják elterjedettebb körben a hátszínt ehhez a recepthez!)
  4. A húst sütése előtt a hagymákat megpucoljuk, és körülbelül fél centis szeletekre vágjuk, majd egyenként kinyomkodjuk a hagymakarikákat. Azután lisztbe forgatjuk őket, amit lerázunk róluk, és végül bő olajban ropogósra sütjük.
  5. Abból az olajból, amiben a hagymát sütöttük, használunk a húsok sütéséhez. Mivel marhahúsról van szó, ezért oldalanként csak 4-4 percet süssük őket, mert nem szeretnénk ehetetlen keménységű húst tenni a tányérra!
  6. Tálalásnál a sült krumplira tesszük a húsokat, és rájuk egy nagy kazal sült hagymát. Lehetőleg frissen, melegen tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 8 p

A hagymás rostélyos, azaz pácolt marhahús nagy kazal sült hagymával, az éttermek sztárja, és sok ember nagy kedvence! Ezzel a recepttel pedig Te is elkészítheted otthon, minden különösebb erőfeszítés nélkül.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...