Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esterházy-rostélyos 2.

Esterházy-rostélyos 2.
Esterházy-rostélyos 2.
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Esterházy vagy Fertődi rostélyosként ismerik. A zöldséges rostélyos elnevezés is találó.
Az én receptem inkább ehhez az elnevezéshez áll közelebb, mert én zölborsót is adok hozzá.
Szeretjük azt az ízharmóniát, amit a vegyes zöldség, a tejföl, a mustár és a pici cukor összessége kölcsönöz ennek az ételnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzse, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús egyik oldalát lazán kiveregetjük. Lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük.
  2. A sárgarépát és a gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, abba a lábosba tesszük, amelyikben a húst fogjuk elkészíteni.  
  4. A hús sütésénél visszamaradt olajból szűrünk egy keveset egy kis lábosba a felcsíkolt zöldségekre, 4-5 evőkanálnyit a hagymakockára.
  5. Ledinszteljük a hagymát és külön a zöldségeket is, mely alá egy kevés vizet  öntünk.
  6. Amikor a vizet elpárologja, zsírjára sül, kb. meg is puhul.
  7. A kész hagymára rátesszük a tört paprikát, majd a szeleteket.
  8. Egy liter vízzel felöntjük, szép lassan fedő alatt pároljuk.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk bele.
  10. Beletesszük a babérlevelet, és vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
  11. Egy óra főzés után hozzáadjuk a zöldborsót, majd beleöntjük a ledinsztelt zöldséget.
  12. Kb. 20 percet még lassú tűzön főzzük.
  13. A tejfölt,  a mustárt, a 1,5 tk cukrot és a 1,5 tk lisztet vízzel simára keverjük.
  14. Visszaszedünk a hús levéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, és behabarjuk vele a húst, majd összeforraljuk.

  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 220
elküldve: 3
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Esterházy sertéskaraj, fertődi rostélyos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-04-25 09:57

Kedves Éva-anyóca !
Köszönöm a jókívánságokat és örülök, hogy tetszik a recept. Egy különleges ízvilág, próbáld ki .
Minden jót kívánok nektek a még hátralévő nyúlfarknyi ünnepekre ! Puszi : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-04-24 08:15

Kedves olaszneanci!
Guszta, de milyen:-)))))
És a fényképről, a tálalásról , a paradicsomrózsáról tudtam, hogy a Te alkotásod:-)))
Elmentve:-)))
Szép napot!
Kellemes húsvétot, boldog nyusziünnepet!:-))
Éva-Anyóca

520
sertéshús 60 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zöldborsó 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
tejföl 2 ek
mustár 2 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
cukor 1.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej