Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkabab krémleves

Tarkabab krémleves
Tarkabab krémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van olyan, hogy erre az egyszerű ízvilágú levesre vágyunk. Gyorsan elkészül, és az íze sem az a mindennapi!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A levesbetéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. Előző este kiválogatjuk a tarkababot, megmossuk és beáztatjuk langyos vízbe.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk, sózzuk és kuktába tesszük a babbal együtt. Felöntjük vízzel. Teljesen puhára főzzük.
  3. Amikor megfőtt, átöntjük egy fazékba és kézi mixerrel pépesítjük. Beletesszük a zellerszálat, majd egy kevéske vízzel tetszőleges sűrűségűre hígítjuk. Jól átforraljuk, hogy a zeller íze is belefőjön.
  4. Egy gondolatnyi ecettel pikánsra ízesítjük.

A levesbetéthez

  1. A kenyeret tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a darabolt fokhagymát. Az olajon kissé megsütjük, majd egy kanállal kiszedjük.
  3. A serpenyőben maradt olajon szép pirosra pirítjuk a kenyérkockákat. Ha kész egy tányérkán kihűtjük.
  4. A meleg levest tejföllel elkeverve, kenyérkockákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

babkrémleves, krémleves babból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346
vörösbab 20 dkg
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
tejföl 4 ek
víz 1.5 l
ecet 1 teáskanál
kenyér 2 szelet
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek