Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)

Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)
Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem ettem vöröslencsét, kíváncsiságból készült ez a leves. Nagyon nagy sikere volt.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. A tökmagolajon megdinszteljük a felaprított póréhagymát.
  3. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult, a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
  5. Botmixerrel pürésűtjük. Őrölt borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
  6. A levest tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 059
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

krémleves vöröslencséből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-10-07 22:39

Kedves Kiki,

a vöröslencsében többek között az a jó, hogy nem kell beáztatni, anélkül is szétfő fél óra alatt ;-)

718
vöröslencse 50 dkg
póréhagyma 2 db
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
tökmag 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tökmagolaj 1 ek
snidling 3 ek