r
Nosalty Logó

Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 735 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2936 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 735 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1168 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3378 micro
Összesen 2936 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. A tökmagolajonmegdinszteljük a felaprított póréhagymát.
  3. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult, a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
  5. Botmixerrel pürésűtjük. Őrölt borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
  6. A levest tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12467
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még soha nem ettem vöröslencsét, kíváncsiságból készült ez a leves. Nagyon nagy sikere volt.

Hozzászólások (2)

szépróza

Kedves Kiki, a vöröslencsében többek között az a jó, hogy nem kell beáztatni, anélkül is szétf? fél óra alatt ;-)

Törölt felhasználó

Kedves Rózsa! Köszönöm! Legközelebb nem áztatgatom! :-)Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek