Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás bográcsban Annalilcsitől

Babgulyás bográcsban Annalilcsitől
Babgulyás bográcsban Annalilcsitől
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári kerti partik elengedhetetlen eledele. Kicsik-nagyok mind szeretik! :-D

A víz mennyisége csak tájékoztató jellegű. A gyakorlatban lehet, hogy több kell. Ki, hogy szereti, sűrűn vagy lédúsan.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Szegfűborssal vigyázzunk! Én egészet szoktam használni, abból elég 4 szem. Karakteres íze van, így óvatosan kell vele bánni. Használhatunk gulyásleves kockát is. A köménynél én őrölt köményt szoktam használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, és megdinszteljük egy kis olajon.
  2. Ezután mehet bele a hús, melyet fehéredésig pirítunk. Közben fokozatosan mehet bele az összes zöldség is. Ezután a fűszerpaprika, só, bors.
  3. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, szegfűborsot, gulyáskrémet. Úgy kb. 1 óra elteltével az előtte beáztatott babot is hozzáadjuk, meg a füstölt húst is. Felöntjük még vízzel, ha szükséges. Ezután még egy jó órát főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 851
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Annalilcsi

Mióta szakács: 2013.12.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

babgulyás szabad tűzön, szabadban főtt babgulyás, bográcsos bab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

499
marhahús 2 kg
fejtett bab 30 dkg
füstölt-főtt tarja 30 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
zellerlevél 4 db
vöröshagyma 5 közepes db
2 ek
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
szegfűbors 1 teáskanál
gulyáskrém 1 tubus
babérlevél 4 db
víz 3 l
köménymag 2 teáskanál