r
Nosalty Logó

Aszpikos tormás sonkatekercs

sanila
Aszpikos tormás sonkatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

639
Kalória
22.5g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
82.4g
Víz
103.5g
Koleszterin
425mg
Rost
4.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 639 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 5106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 200 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 639 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5333.8 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2485 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    659.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 5106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tekercshez

  1. A mexikói vegyes zöldséget, feltesszük főni sós vízbe. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldséget, forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, teljesen ki kell hűlnie.
  2. Elkészítjük a tormakrémet.A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl,sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerre adjuk a krémhez, a túró krémességétől függ, mennyit vesz fel. Ha jó krémes a túró, akkor a tejföl el is hagyható.
  3. Ha kész a krém, hagyjuk összeérni az ízeket, amíg elkészítjük a majonézt. A majonézhez a 3 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verünk, majd szépen lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sűrű krém állaga lesz. Gépi habverővel verjük. Tegyünk hozzá 1 evőkanál mustárt a végén, ha már jó kemény a majonéz.
  4. Ha kész, akkor keverjünk hozzá 2-3 deci tejfölt. A mártást ráöntjük a zöldségre, összekeverjük, és mehet egy tálba vagy tálcára, amin tálalni akarjuk a tekercseket.
  5. A sonkákat megkenjünk a tormás krémmel, hogy legyen benne rendesen, majd szépen sorba rátesszük a salátánk tetejére.
  6. Ha elkészítetttük az összes sonkát, a maradék krémet habnyomóba töltjük, és szépen kinyomkodjuk a sonkák széleit is a krémmel. Ha ez kész, elkészítjük az aszpikot.
  7. Felteszünk forrni 2 dl vizet, bele 2 evőkanál zselatin, ételízesítőt 1 kiskanállal vagy 1 fél leveskockát. Felfőzzük, majd hagyjuk pár percet hűlni. Addig a díszítést el lehet készíteni a sonkán (pl. petrezselyemzöld, paprikakrém).
  8. Az aszpikot pár perc hűlés után lassan csorgassuk rá a sonkák tetejére, majd hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Viszonylag gyorsan elkészíthető. Ha váratlan vendégünk jelentkezik be, és hirtelen valamivel elő kell rukkolnom, összedobok gyorsan egy hidegtálat, és rendszerint siker övezi. Ezért bátran ajánlom bárkinek ilyen alkalmakra. Finom és gyors.

További receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hankusz Sára

Currys-tormás sonkatekercsek

Csavartunk egyet a hagyományos sonkatekercsen és kicsit indiai hangulatúra rittyentettük. A curry és a torma ugyanis meglepően összeillő párost alkot, ami bármilyen húsnak remekül áll, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...