r
Nosalty Logó

Aszpikos tormás sonkatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sanila
Aszpikos tormás sonkatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 639 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 5106 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Összesen 200 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 639 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5333.8 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2485 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 5106 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Elkészítés

A tekercshez

  1. A mexikói vegyes zöldséget, feltesszük főni sós vízbe. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldséget, forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, teljesen ki kell hűlnie.
  2. Elkészítjük a tormakrémet.A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl,sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerre adjuk a krémhez, a túró krémességétől függ, mennyit vesz fel. Ha jó krémes a túró, akkor a tejföl el is hagyható.
  3. Ha kész a krém, hagyjuk összeérni az ízeket, amíg elkészítjük a majonézt. A majonézhez a 3 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verünk, majd szépen lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sűrű krém állaga lesz. Gépi habverővel verjük. Tegyünk hozzá 1 evőkanál mustárt a végén, ha már jó kemény a majonéz.
  4. Ha kész, akkor keverjünk hozzá 2-3 deci tejfölt. A mártást ráöntjük a zöldségre, összekeverjük, és mehet egy tálba vagy tálcára, amin tálalni akarjuk a tekercseket.
  5. A sonkákat megkenjünk a tormás krémmel, hogy legyen benne rendesen, majd szépen sorba rátesszük a salátánk tetejére.
  6. Ha elkészítetttük az összes sonkát, a maradék krémet habnyomóba töltjük, és szépen kinyomkodjuk a sonkák széleit is a krémmel. Ha ez kész, elkészítjük az aszpikot.
  7. Felteszünk forrni 2 dl vizet, bele 2 evőkanál zselatin, ételízesítőt 1 kiskanállal vagy 1 fél leveskockát. Felfőzzük, majd hagyjuk pár percet hűlni. Addig a díszítést el lehet készíteni a sonkán (pl. petrezselyemzöld, paprikakrém).
  8. Az aszpikot pár perc hűlés után lassan csorgassuk rá a sonkák tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 26123
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag gyorsan elkészíthető. Ha váratlan vendégünk jelentkezik be, és hirtelen valamivel elő kell rukkolnom, összedobok gyorsan egy hidegtálat, és rendszerint siker övezi. Ezért bátran ajánlom bárkinek ilyen alkalmakra. Finom és gyors.

Hozzávalók

A tekercshez

A majonézhez

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek