r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett

Évi néni
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

569
Kalória
19.2g
Fehérje
104.9g
Szénhidrát
7.3g
Zsír
106.9g
Víz
7.2g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3825 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    4612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1423 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3251 micro
Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1446 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütő üstjébe tesszük először a folyadékokat: élesztős víz, joghurt, zsír, majd öregtészta, eztán a szilárdakat: burgonyapürépor, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, és 20 perces dagasztásra állítjuk.
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, ovális lap formájúra nyújtjuk, melynek közepére tesszük a három részre osztott töltelék egyikét,majd a tészta két oldalát 2 cm-enkéntsrégen bemetsszük, és a töltelék felett egymásra hajtogatva takarjuk azt el.
  5. A töltött tésztát bagettsütőbe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát kelesztjük, meleg vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 10 perc eltelte után a hőt mérsékeljük fokra, és még 10 percig sütjük a bagetteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x23

A fonást Limara oldalán láttam meg, és azonnal szerettem volna elkészíteni. Úgyis elfogyott a kenyerünk, mert elkenyérchipseztem, hát kaptam magam, és az utolsó adag öregtésztából, amit szintén a kenyér istennőjétől lestem el, és minden kenyeremhez használom. Még forrón áldozatul esett a prototípus, mert fiammal azonmód szétcincáltuk, ahogy kikerült a sütőből.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...