Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fonást Limara oldalán láttam meg, és azonnal szerettem volna elkészíteni. Úgyis elfogyott a kenyerünk, mert elkenyérchipseztem, hát kaptam magam, és az utolsó adag öregtésztából, amit szintén a kenyér istennőjétől lestem el, és minden kenyeremhez használom. Még forrón áldozatul esett a prototípus, mert fiammal azonmód szétcincáltuk, ahogy kikerült a sütőből.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütő üstjébe tesszük először a folyadékokat: élesztős víz, joghurt, zsír, majd öregtészta, eztán a szilárdakat: burgonyapürépor, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, és 20 perces dagasztásra állítjuk. 
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, ovális lap formájúra nyújtjuk, melynek közepére tesszük a három részre osztott töltelék egyikét, majd a tészta két oldalát  2 cm-enként srégen bemetsszük, és a töltelék felett egymásra hajtogatva takarjuk azt el. 
  5. A töltött tésztát bagettsütőbe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát kelesztjük, meleg vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 10 perc eltelte után a hőt mérsékeljük fokra, és még 10 percig sütjük a bagetteket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 949
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: köret

egyéb elnevezések

töltött bagett, francia kenyér szárított paradicsommal, fenyőmagos bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-07 21:08

Kedves Adrien!
Kedves vagy, nagyon köszönöm. Készítsd el, nagyon finom. Szép estét! Üdv: Évi néni

Adrien
Adrien Mon, 2012-05-07 10:15

Kedves Évi néni!
Gyönyörűséges!! Mint minden kenyered. Azonnal beleharapnék, pedig most reggeliztem...
Üdv.: Adrien

613
öregtészta 25 dkg
kenyérliszt BL80 60 dkg
víz 2 dl
joghurt 3 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1 dkg
burgonyapüré 4 dkg
1 ek
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 tk
kacsazsír 2 ek
szárított paradicsom 5 dkg
fenyőmag 3 dkg
bazsalikom 3 marék