Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos bagett Detty konyhájából

Sajtos bagett Detty konyhájából
Sajtos bagett Detty konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyér tésztából akartam bagettet, gondoltam, így sem lehet rossz. De eszembe jutott, hogy kéne bele egy kis savó. Volt is a hűtőben kefír, aminek a tetejére feljött a savó. Gondoltam, ezt a picit beleöntöm, de kb. egy evőkanálnyi kefír is belezuttyant. Hát ha már így esett, benne hagytam, és nem bántam meg! Nagyon finom lett! Ezután ezt sem boltban veszem!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Reggeli, tízórai, uzsonna. Vajjal, szalámival vagy csak önmagában is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a sót.
  2. 1 dl kézmeleg cukros vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, azzal is elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
  3. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A többi vizet fokozatosan adjuk hozzá, mert előfordul hogy változik a mennyiség (a liszt minőségétől függ). Közepesen lágy kelt tésztát kapunk.
  4. Kelesztő tálban vagy csak ruhával letakarva pihentetjük 20 percig. Ezalatt szépen kel.
  5. Lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
  6. Ezután téglalap formára nyújtjuk, 6 egyforma részre osztjuk. Formázzuk (feltekerjük), és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol legalább 30 percet pihennek.
  7. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába tegyünk egy kis edénybe vizet, hogy jó gőzös legyen a sütő.
  8. Ha szépen megkeltek a bagettek, jól lekenjük őket vízzel, megszórjuk reszelt sajttal, és mehetnek szaunázni a sütőbe. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. A sütési idő változhat, minden sütő más, de ezt a háziasszonyok már úgy is kitapasztalták. Ha megsültek, rácsra szedjük őket, és hagyjuk kihűlni. Már ha kibírjuk addig, és nem faljuk fel őket.:))
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

kefires bagett, sajtos kifli, sajttal szórt francia kenyér, baguette

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

592
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 2.25 dl
napraforgó olaj 1 ek
kefir 1 ek
1 kávéskanál
cukor 1 csipet
sajt 6 dkg