r
Nosalty Logó

Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 1380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 8277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1296.6 g
  • Cukor
    852 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1844 micro
Összesen 8277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A szegfűszeges piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Közben a tojássárgáját elkeverjük a szegfűszeggel és fahéjjal, majd ebbe keverjük el óvatosan a tojásfehérjét.
  3. Miután óvatosan csomómentesre kevertük, a lisztet is elkeverjük, és belesimítjuk a tortaformába (ügyeljünk a hézagmentességre simításkor a tortakarikában). Megsütjük.
  4. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően, majd hűtjük, és hozzáadjuk a1-1 ek mézet és cukrot(közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön a teteje).
  5. Az almákat megpucoljuk, és egyenletes vékony gerezdekre vágjuk.
  6. Az almákat 1-1,5 dl vízzel megdinszteljük 1-1 ek mézzel és cukorral, és 1 kk őrölt szegfűszeggel.
  7. Néhány szelet almát pépesítünk, és a pudinghoz keverjük.
  8. A megsült és kihűlt piskótát 3lapra vágjuk, és 2 tortalapot kevés baracklekvárral megkenjük, az almákkal egyenletesen körkörösen elhelyezzük a tortalapokon (ügyeljünk, hogy ne rakjuk teljesen a piskótalapok szélére az almacikkeket, hogy a krémmel biztosan be tudjuk vonni).
  9. A még meleg, édes, szegfűszeges léhez hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne.
  10. A tejszínt jó keményre felverjük, és összekeverjük a zselatinos folyadékkal, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük.
  11. Betöltjük a tortát (a krém mindenhol fedje az almákat), és a krémből a torta külsejét is nagyon vékonyan bevonjuk. A zselatin miatt egész hamar "megdermed" a krém a tortában.
  12. Hamis marcipánnal, pillecukor "fondanttal" ésplasztikcsokival díszítjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7302
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Nem csak szülinapra, viszonylag könnyed, gyümölcsös torta. Az alma helyett pl.:barackkal is készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel
Skorpió 49 recept

Mickey-torta volt a kívánság... :) Kerestem gyümölcsös tölteléket a szülinapi tortába, ha már így édesen díszítem. Nos, a fenti recepttöltelékéből jött az ötlet. A Mickey egeret megrajzoltam, majd a plasztik csokit kinyújtottam, és kivágtam az alakot, majd a rajz szerint díszítettem. Köszönet Suncika04-nek a szuper hamis marcipán receptért, könnyű formázni a masszát, jó vele dolgozni. Az ünnepelt nagy örömmel tapogatta a tortát - és rövid időn belül eltávolította Mickey-t ;D, és meglepően tapasztalta, hogy finom.

Hozzávalók

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!