r
Nosalty Logó

Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel

Skorpió
Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

1380
Kalória
21g
Fehérje
216.1g
Szénhidrát
48.4g
Zsír
239.1g
Víz
280.7g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
141.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 1380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 8277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.1 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1296.6 g
  • Cukor
    852 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1844 micro
Összesen 8277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A szegfűszeges piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Közben a tojássárgáját elkeverjük a szegfűszeggel és fahéjjal, majd ebbe keverjük el óvatosan a tojásfehérjét.
  3. Miután óvatosan csomómentesre kevertük, a lisztet is elkeverjük, és belesimítjuk a tortaformába (ügyeljünk a hézagmentességre simításkor a tortakarikában). Megsütjük.
  4. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően, majd hűtjük, és hozzáadjuk a1-1 ek mézet és cukrot(közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön a teteje).
  5. Az almákat megpucoljuk, és egyenletes vékony gerezdekre vágjuk.
  6. Az almákat 1-1,5 dl vízzel megdinszteljük 1-1 ek mézzel és cukorral, és 1 kk őrölt szegfűszeggel.
  7. Néhány szelet almát pépesítünk, és a pudinghoz keverjük.
  8. A megsült és kihűlt piskótát 3lapra vágjuk, és 2 tortalapot kevés baracklekvárral megkenjük, az almákkal egyenletesen körkörösen elhelyezzük a tortalapokon (ügyeljünk, hogy ne rakjuk teljesen a piskótalapok szélére az almacikkeket, hogy a krémmel biztosan be tudjuk vonni).
  9. A még meleg, édes, szegfűszeges léhez hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne.
  10. A tejszínt jó keményre felverjük, és összekeverjük a zselatinos folyadékkal, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük.
  11. Betöltjük a tortát (a krém mindenhol fedje az almákat), és a krémből a torta külsejét is nagyon vékonyan bevonjuk. A zselatin miatt egész hamar "megdermed" a krém a tortában.
  12. Hamis marcipánnal, pillecukor "fondanttal" ésplasztikcsokival díszítjük tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mickey-torta volt a kívánság... :) Kerestem gyümölcsös tölteléket a szülinapi tortába, ha már így édesen díszítem. Nos, a fenti recepttöltelékéből jött az ötlet. A Mickey egeret megrajzoltam, majd a plasztik csokit kinyújtottam, és kivágtam az alakot, majd a rajz szerint díszítettem. Köszönet Suncika04-nek a szuper hamis marcipán receptért, könnyű formázni a masszát, jó vele dolgozni. Az ünnepelt nagy örömmel tapogatta a tortát - és rövid időn belül eltávolította Mickey-t ;D, és meglepően tapasztalta, hogy finom.

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Epres Charlotte

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.