r
Nosalty Logó

Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából

Éva házias konyhája
Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

592
Kalória
11g
Fehérje
68.5g
Szénhidrát
31g
Zsír
90.8g
Víz
205.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
49.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 7100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5043.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1089.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    777 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2639 micro
Összesen 7100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  6. A legalsó lapot fölvágjuk 12 egyforma szeletre, ez lesz a korona része a tortának.
  7. A középső lap szélét kb. 1,5 cm szélesen körbevágjuk egy karikát alkotunk. A legfölső lap lesz a torta alja.

vaníliás krém

  1. 400 ml tejet egy megfelelő edényben fölmelegítünk, forraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a cukrokkal. Az étkezési keményítőt pedig a megmaradt 100 ml hideg tejjel. Majd hozzákeverjük a cukorral összekevert tojássárgájához.
  2. Miután fölforrt a tej, hozzáöntjük, és sűrű krémmé főzzük, a legvégén a vajat is belekeverjük.
  3. Frissentartó fóliával közvetlenül a krémet letakarjuk, majd lehűtjük.
  4. Közben a lecsöpögtetett őszibarackkonzerv kb. felét apró kockára fölszeleteljük. A maradékot pedig cikkekre fölvágjuk.
  5. Miután kihűlt a vaníliás krém, a tejjel összekeverjük a zselatint, és a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. Fölhabosítjuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét. Ebből a krémből a megolvasztott zselatinhoz hozzákeverünk 2-3 evőkanállal, és a krémbe belekeverjük.
  7. Majd a kihűlt vaníliakrémet is hozzákeverjük. A legvégén a kockára fölszeletelt őszibarackot is belekeverjük.
  8. Összeállítjuk a tortát. Az egy lapban hagyott piskótalapot belehelyezzük egy tortakarikába. Majd a 1,5 cm-es karikát is a szélére rárakjuk. Megtöltjük krémmel. Majd az 1,5 cm-es karikára fölszeletelt lap közepével befedjük a krémet.
  9. A 12 szeletre szeletelt lapokat körberakjuk az 1,5 cm karika szélére. A maradék krémet kúp alakra megformázzuk a tortán, és a tetejére halmozzuk a cikkekre fölszeletelt őszibarackot.
  10. A 12 db-ra szeletelt lapokat ráhajtjuk. Egy ecset segítségével az őszibarack levével megkenhetjük, úgy jobban engedi magát megformázni. Tipp: ha nehezen áll meg, akkor frissentartó fóliával szorosan letakarjuk. Pár órát hűtjük.
  11. 100 g tejcsokoládét késsel apróra fölszeletelünk A maradék csokit fölolvasztjuk, és a szélét még körben megkenjük az olvasztott csokival. Majd a fölszeletelt csokoládéval még körbevonjuk. Tipp: a legegyszerűbb, ha egy részét a tortának megkenjük az olvasztott csokival, és mindjárt rárakjuk a fölszeletelt darabos csokit. Így haladunk körbe a tortán. Tálalás előtt még porcukorral a tetejét megszórjuk. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Isteni finom vaníliakrém a torta tölteléke. A gyümölcsdarabok meg ráteszik az i-re a pontot, mert nagyon jól harmonizál az íze hozzá. Már több receptoldalon is szembetalálkoztam ezzel a recepttel, és nagyon izgatta a fantáziám. Most vendégeim számára készült el egy egyszerű vasárnap délutánra. De valóban minden alkalommal egy remek választás lehet.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek