r
Nosalty Logó

Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 7100 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Összesen 230 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5043.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    777 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2639 micro
Összesen 7100 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  6. A legalsó lapot fölvágjuk 12 egyforma szeletre, ez lesz a korona része a tortának.
  7. A középső lap szélét kb. 1,5 cm szélesen körbevágjuk egy karikát alkotunk. A legfölső lap lesz a torta alja.

vaníliás krém

  1. 400 ml tejet egy megfelelő edényben fölmelegítünk, forraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a cukrokkal. Az étkezési keményítőt pedig a megmaradt 100 ml hideg tejjel. Majd hozzákeverjük a cukorral összekevert tojássárgájához.
  2. Miután fölforrt a tej, hozzáöntjük, és sűrű krémmé főzzük, a legvégén a vajat is belekeverjük.
  3. Frissentartó fóliával közvetlenül a krémet letakarjuk, majd lehűtjük.
  4. Közben a lecsöpögtetett őszibarackkonzerv kb. felét apró kockára fölszeleteljük. A maradékot pedig cikkekre fölvágjuk.
  5. Miután kihűlt a vaníliás krém, a tejjel összekeverjük a zselatint, és a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  6. Fölhabosítjuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét. Ebből a krémből a megolvasztott zselatinhoz hozzákeverünk 2-3 evőkanállal, és a krémbe belekeverjük.
  7. Majd a kihűlt vaníliakrémet is hozzákeverjük. A legvégén a kockára fölszeletelt őszibarackot is belekeverjük.
  8. Összeállítjuk a tortát. Az egy lapban hagyott piskótalapot belehelyezzük egy tortakarikába. Majd a 1,5 cm-es karikát is a szélére rárakjuk. Megtöltjük krémmel. Majd az 1,5 cm-es karikára fölszeletelt lap közepével befedjük a krémet.
  9. A 12 szeletre szeletelt lapokat körberakjuk az 1,5 cm karika szélére. A maradék krémet kúp alakra megformázzuk a tortán, és a tetejére halmozzuk a cikkekre fölszeletelt őszibarackot.
  10. A 12 db-ra szeletelt lapokat ráhajtjuk. Egy ecset segítségével az őszibarack levével megkenhetjük, úgy jobban engedi magát megformázni. Tipp: ha nehezen áll meg, akkor frissentartó fóliával szorosan letakarjuk. Pár órát hűtjük.
  11. 100 g tejcsokoládét késsel apróra fölszeletelünk A maradék csokit fölolvasztjuk, és a szélét még körben megkenjük az olvasztott csokival. Majd a fölszeletelt csokoládéval még körbevonjuk. Tipp: a legegyszerűbb, ha egy részét a tortának megkenjük az olvasztott csokival, és mindjárt rárakjuk a fölszeletelt darabos csokit. Így haladunk körbe a tortán. Tálalás előtt még porcukorral a tetejét megszórjuk. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 06.

Receptkategóriák

Kilimandzsáró torta Éva házias konyhájából
Éva házias konyhája 159 recept

Isteni finom vaníliakrém a torta tölteléke. A gyümölcsdarabok meg ráteszik az i-re a pontot, mert nagyon jól harmonizál az íze hozzá. Már több receptoldalon is szembetalálkoztam ezzel a recepttel, és nagyon izgatta a fantáziám. Most vendégeim számára készült el egy egyszerű vasárnap délutánra. De valóban minden alkalommal egy remek választás lehet.

Hozzászólások

Hozzávalók

kakaós piskóta

vaníliás krém

és még azon kívül

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!