r
Nosalty Logó

Almás marcipános krémes

Zsuzsamama56
Almás marcipános krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

735
Kalória
15.9g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
212.2g
Víz
235.9g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
63.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát szokásos módon megsütjük, a lisztbe ne felejtsük el belekeverni a darált mandulát és sütőport.
  2. Kivesszük hűlés után egy tálcára.
  3. Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
  4. A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert a citromhéját, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal kavarjuk, hogy ne törjön össze.
  5. Megpároljuk, és a lapot megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az alma szeleteket szépen sorba ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni valójában.
  6. A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, és a tejszínt verjük fel 1 kk porcukorral meg a fixálóval, és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba.
  7. Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük az almára rá, és csokoládé forgáccsal díszítjük.
  8. Tálalás: kocka alakban szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük. Tárolás: fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45

Az almás krémes az én ötletem, nem receptből készítettem. Igyekszem minden sütit magam adagjaival készíteni, más receptek csak ihletet adnak. Természetesen a recepteket sem másolom, magam írom.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek