r
Nosalty Logó

Almás marcipános krémes

Zsuzsamama56
Almás marcipános krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

735
Kalória
15.9g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
212.2g
Víz
235.9g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
63.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát szokásos módon megsütjük, a lisztbe ne felejtsük el belekeverni a darált mandulát és sütőport.
  2. Kivesszük hűlés után egy tálcára.
  3. Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
  4. A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert a citromhéját, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal kavarjuk, hogy ne törjön össze.
  5. Megpároljuk, és a lapot megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az alma szeleteket szépen sorba ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni valójában.
  6. A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, és a tejszínt verjük fel 1 kk porcukorral meg a fixálóval, és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba.
  7. Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük az almára rá, és csokoládé forgáccsal díszítjük.
  8. Tálalás: kocka alakban szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük. Tárolás: fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45

Az almás krémes az én ötletem, nem receptből készítettem. Igyekszem minden sütit magam adagjaival készíteni, más receptek csak ihletet adnak. Természetesen a recepteket sem másolom, magam írom.

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...