Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párizsi krémes sütemény

Párizsi krémes sütemény
Párizsi krémes sütemény
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyant kellett sütnöm, amihez minden volt itthon. Ez lett a végeredmény. A párom imádta, pedig nem könnyű krémes süteménnyel levenni a lábáról.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez és a sárgájához 3-3 ek vizet teszünk. A cukor felét a sárgájába tesszük, a másik felét a fehérjébe.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is habosra keverjük. A sárágájához hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a vaníliás cukrot és a rumaromát, és elvegyítjük.
  3. A tojássárgás masszába beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét.
  4. 150 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.
  6. Krém: A tejszínt felforraljuk, ezzel egyidőben pedig a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  7. Majd a forró tejszínnel felöntjük a csokoládét, és néhány percig gőz fölött főzzük.
  8. A gőzről levéve kihűtjük. Néha keverjünk bele.
  9. A hideg krémet robotgéppel addig keverjük, míg hab állagú nem lesz. Ezután betöltjük vele a tésztát.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21X33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 646
elküldve: 4
receptkönyvben: 258
elkészítve: 3/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kukelan

Mióta szakács: 2010.04.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes vizespiskóta, rumos-csokikrémes süti, krémes piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MeliBubu
MeliBubu Mon, 2012-10-01 12:47

Olyan nagy várakozással láttam neki, de sajnos valamit elronthattam, /pedig nem is vagyok kezdő sütis/, mert a tésztája nagyon vékonyka lett, pedig mindent recept szerint csináltam. Még egy lapot kellett sütnöm, hogy teteje is legyen a sütinek :( Mire kihűlt rendesen összeesett a tészta, pedig ízre tényleg különleges.

kukelan
kukelan / kukelan Thu, 2012-10-04 14:50

Sajnálom, hogy lapi lett a sütid. Nem lehet, hogy nagyobb (normál méretű) tepsiben sütötted? Én kis tepsiben gyártottam (21X33-as) azt a mennyiséget, amit leírtam. Ha másnál is előfordul ilyen, akkor átírom dupla mennyiségre a receptet.

Budakati
Budakati Sun, 2012-09-30 05:13

Atejszinhab tartosabb,nem esik ossze ha telforralod mielott felvered.De itt a csokoladeval valo elegyedest is szolgalja.

bumi
bumi Sat, 2012-09-29 17:30

szeretném megsütni ezt a fini sütit, de , nem elég felverni kemény habbá a tejszínt? Kicsit furi , hogy forralni kell. válaszodat köszönöm

kukelan
kukelan / kukelan Thu, 2012-10-04 14:52

Budakati nagyon szépen megfogalmazta, hogy miért is van rá szükség. Egyébként nagyon kellemes, krémes lesz így.

265
tojás 3 db
víz 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 2 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 5 ml
csokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl