r
Nosalty Logó

Párizsi krémes sütemény

NS
Párizsi krémes sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

265
Kalória
4.3g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
32.5g
Víz
78.2g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
17.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5161.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 2648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez és a sárgájához 3-3 ek vizet teszünk. A cukor felét a sárgájába tesszük, a másik felét a fehérjébe.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgáját is habosra keverjük. A sárágájához hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a vaníliás cukrot és a rumaromát, és elvegyítjük.
  3. A tojássárgás masszába beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét.
  4. 150 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor elkészült, kihűtjük és kettévágjuk.
  6. Krém: A tejszínt felforraljuk, ezzel egyidőben pedig a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  7. Majd a forró tejszínnel felöntjük a csokoládét, és néhány percig gőz fölött főzzük.
  8. A gőzről levéve kihűtjük. Néha keverjünk bele.
  9. A hideg krémet robotgéppel addig keverjük, míg hab állagú nem lesz. Ezután betöltjük vele a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21X33

Olyant kellett sütnöm, amihez minden volt itthon. Ez lett a végeredmény. A párom imádta, pedig nem könnyű krémes süteménnyel levenni a lábáról.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...