Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás túrós

Almás túrós
Almás túrós
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit én édesítővel készítem, és mivel nincs benne liszt, így én is megkóstolhatom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A túróba lehet rakni mazsolát és/ vagy fahéjat az almába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát lereszeljük, a levét kicsavarjuk, a tepsi aljára rakjuk. Megszórjuk 10 dkg porcukorral. Aki édesen szereti, többet tegyen rá.
  2. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal.
  3. A tojásfehérjét felverjük, a túróhoz keverjük.
  4. A túrós masszát az almán elterítjük. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kockákra vágjuk, és az alma alá nyúlva  tányérra rendezzük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 802
elküldve: 15
receptkönyvben: 703
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós almás, túrós-almás sütemény liszt nélkül, túrós-almás felfújt, túróhabos almás lepény tészta nélkül

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szimlne
Szimlne / szimlne Wed, 2011-09-21 13:02

tamokk!

Az almához én nem szoktam rakni édesítőt,a túróba is csak 2 evőkanál nyírfa cukrot teszek. De ez ízlés dolga,meg ki mit engedhet meg magának.

tamokk
tamokk Tue, 2011-09-20 20:46

Kedves Szimlne, az édesítőből mennyi kell a sütibe? (folyékony édesítőszer? ) köszi

bmbe
Bejja / bmbe Wed, 2011-05-11 19:26

Megsütöttem, most hűl már a tányérokon!
Tényleg nem esett szét! Szépen alá lehet nyúlni a lapáttal!
Alig várjuk, hogy kihűljön! Az illata isteniiii!!

szimlne
Szimlne / szimlne Thu, 2010-11-11 10:07

Marcsi 75!

Egy kisebb tepsibe,vagy hőálló tába fél adaggal is el lehet készíteni.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Wed, 2010-11-10 16:51

Nem kevés kis túró kell bele, de látom sokan írják, hogy finom.

Én is elteszem ezt a receptet.

aphrodite10
aphrodite10 / aphrodite10 Wed, 2010-09-22 16:13

Finom a suti, bár én nem tudtam gyönyörűen kiszedni. És elég sok levet is engedett. De azért biztos elfogy, mert az íze fantasztikus.

szimlne
Szimlne / szimlne Mon, 2010-09-06 13:26

kicsicsibe!

Nyugodtan tehetsz bele diót,ugyis kitudod szedni a tepsiből.A lényeg,hogy széles lapáttal nyúlj az alma alá.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 11:02

Kedves Szimlne!

Segíts kérlek nekem, hogy mi van ha teszek kis darált diót az almába?
Esetleg...gondolom már tapasztaltabb vagy a sütés terén....úgy is megmarad az alma egyben, vagy szét fog esni szedésnél?!
Valaki tudna segíteni?!

Akinek készülne az rajong a dióért és az passzol az almához nagyon!!!!

suzyqatro
suzyqatro Mon, 2010-08-23 14:43

Kedves szimlne!En is tartottam tole hogy a tepsibe fog ragadni az alma,de tenyleg nem...Szepen ki lehet szedni,es nem olyan erosen edes.Koszi a receptet katy

szimlne
Szimlne / szimlne Sat, 2010-07-31 19:14

Petrezselyem!

Nem kell a tepsit kivajazni,nem lesz sok lé alatta.Szeleteld fel,és széles lapáttal gyönyörűen ki lehet szedni.

Zsu

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2010-07-31 18:42

Kedves Szimlne.Tetszik a recepted,szeretném megcsinálni,de kérdezni szeretném,hogy nem kell a tepsit kivajazni mielőtt belerakom az almát?Nem ragad le,esetleg nem ég oda?Almareszelés után kinyomkodom az almát,tepsibe rakom,és megszórom cukorral.Ez sülés közben levet fog engedni.Ez nem gond?Válaszodat előre is köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-19 08:54

Szia szimlne
Az én fiam is lisztérzékeny. Köszi szépen a receptet.
Szia ariel76

tucsike
tucsike Fri, 2010-02-26 16:41

Kedves Szimine! Nem hull szét a sütemény azért, hogy az alma van alul? Ki fogom próbálni holnap. Köszi a receptet, szép napot!

968
alma 2 kg
tehéntúró 1 kg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 6 db