Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes diétásan

Almás krémes diétásan
Almás krémes diétásan
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját fejlesztésű sütemény: tulajdonképpen egyfajta krémes, kevés gyümölccsel megbolondítva. 36 szeletre vágva 1 szelet energiatartalma 85 kcal, szénhidráttartalma ~9 ch.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 25x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (Esetleg a papírt is megkenhetjük egy teáskanálnyi olajjal, úgy biztosan nem ragad rá a piskóta.)
  2. A tésztához válasszuk szét a tojásokat (3 db-ot!). A lisztet szitáljuk át a sütőporral együtt.
  3. A fehérjébe szórjuk bele a csipet sót, majd kezdjük el habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a xilitet. Amikor már olyan kemény, hogy nem esik ki a tálból, mérsékeljük a habverő fordulatszámát és egyenként eresszük bele a habba a tojások sárgáját.
  4. Amikor a hab egynemű, halványsárga, akkor 2 részletben hablapáttal, vagy fakanállal keverjük el benne alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a sütőporos lisztet.
  5. A tésztát terítsük el a sütőpapíros tepsiben és toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük (nekem 20 perc kellett ehhez). Hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Az almás réteghez pucoljuk meg az almákat és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy lábasba, öntsük hozzá a 2 dl almalevet, az édesítőt és szórjuk rá a fahéjat, majd tegyük fel főni.
  7. 1 csomag pudingport keverjünk el 1 dl almalében és amint felforrt az almánk, öntsük bele, folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, keverjük át időnként és ha már nem tűzforró, kanalazzuk rá a piskótára, simítsuk el a tetejét.
  8. A vaníliás habhoz válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához öntsünk 1 dl tejet, szórjuk bele a 2 csomag vaníliás pudingot és verjük fel habosra.
  9. 8 dl tejet 5 dkg xilittel tegyünk fel melegedni a tűzhelyre.
  10. A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni, adagoljuk hozzá evőkanalanként a maradék 5 dkg xilitet.
  11. Ha a tej felforrt, öntsük először vékony sugárban a tejet a tojásos-vaníliás keverékhez, majd az egészet tegyük vissza a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ekkor mérsékeljük a tüzet a lehető legkisebbre és borítsuk a tojásfehérje habot a sárga krémre, habverővel, de óvatos alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük/ főzzük egyneművé a habot. (Először reménytelennek látszik, de legyünk türelmesek, maximum 3 percig tart az egész folyamat.) Ha összeállt, azonnal borítsuk a habot az almás réteg tetejére, egyengessük el.
  12. A díszítéshez gőz fölött olvasszuk egybe a vajat és a csokit, majd egy kanál segítségével csorgassunk szabálytalan mintát a sárga krém tetejére.
  13. A sütit hűtsük legalább 6 órán át fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 835
elküldve: 7
receptkönyvben: 260
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes almás krémes, diétás almás krémes, krémes sütemény almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

282
tojás 3 db
zabliszt 3 evőkanál
xilit 3 ek
sütőpor 1 kk
1 csipet
napraforgó olaj 1 teáskanál
alma 1.2 kg
fahéj 1 tk
almalé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
folyékony édesítőszer 5 ml
tej 9 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojás 6 db
xilit 10 dkg
1 csipet
cukormentes csokoládé 5 dkg
vaj 3 dkg