Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ila szelet

Ila szelet
Ila szelet
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki nagyon édes, kiadós süteményre vágyik.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A habréteghez

ajánlat

Színes cukorkákkal, tortadarával megszórva nagyon mutatós sütemény lehet bármilyen alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához 1 tojást és 4 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk.
  3. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk.
  4. Készre sütjük őket.
  5. A krémhez főzött krémet készítünk a lisztból és a tejből.
  6. A margarint 20 dkg porcukorral (vanílás cukor+vanília aroma) kikeverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  7. A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikvereünk. Amikor már kemény, hozáadjuk a pudingport.
  8. Összeállítjuk a süteményt. A krémmel megkenjük a kihűlt lapokat: sárga-barna-sárga lap. A tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot.
  9. Míg megkeménykedik a hab, és megpuhulnak a lapok, állni hagyjuk.
 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 35 417
elküldve: 2
receptkönyvben: 473
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncskocka, pudingos-tejszínes szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsani20
zsani20 Sat, 2012-04-07 15:05

és majd a pudingport meg kell föni mint a rendes pudingot vagy porros állatpotba keverjük a habba

zsani20
zsani20 Sat, 2012-04-07 15:02

a puncs pudigport nem lehet helyetesíteni?vagy ha igen akkor milyennel

perika72
perika / perika72 Mon, 2011-03-21 19:05

Kedves Krisztaaa!
A tésztát elfelezzük,idáig oké.De hogy lesz 2 sárga és 1 barna? Nem harmadoljuk a tésztát?
Bocsi,ha értetlennek tűnök!
Egyébként nagyon guszta süti!

varikriszti
varikriszti Mon, 2011-03-21 12:58

Ha felezni kell a tésztát akkor a barna nem lesz vastagabb?A képen nagyon egyforma vastagságúak a lapok.Egyébként mentve a recept hamarosan kipróbálom.Köszi Kriszta(én is Kriszta vagyok).

anyamaci 22
anyamaci 22 Mon, 2011-03-21 10:48

Kedves Kriszta! Nagyon mutatós a sütid (biztosan finom is), elmentve! Köszi a receptet,igyekszem kipróbálni.

522
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
porcukor 18 dkg
1 csipet
finomliszt 38 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 5 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 20 ml
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
puncs pudingpor 1 csomag