r
Nosalty Logó

Ila szelet

krisztaaa
Ila szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habréteghez

523
Kalória
8.4g
Fehérje
84.4g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
25.9g
Víz
87.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
51g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habréteghez

Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habréteghez

Összesen 6264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habréteghez

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5951.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1012.6 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 6264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához 1 tojást és 4 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és gyengén összegyúrjuk.
  3. Mielőtt teljesen összeállna, 3 részre vesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, tovább gyúrjuk őket, míg sodorhatóak lesznek. 2 sárga és 1 barna tésztát kapunk.
  4. Készresütjük őket.
  5. A krémhez főzött krémet készítünk a lisztból és a tejből.
  6. A margarint 20 dkg porcukorral (vanílás cukor+vanília aroma) kikeverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  7. A habréteghez 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kikvereünk. Amikor már kemény, hozáadjuk a pudingport.
  8. Összeállítjuk a süteményt. A krémmel megkenjük a kihűlt lapokat: sárga-barna-sárga lap. A tetejére megdermedés előtt ráöntjük a pudingos habot.
  9. Míg megkeménykedik a hab, és megpuhulnak a lapok, állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Ha valaki nagyon édes, kiadós süteményre vágyik.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek