r
Nosalty Logó

Húsvéti hólabda karamellizált dióval

Iluska
Húsvéti hólabda karamellizált dióval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1002
Kalória
14.4g
Fehérje
121.4g
Szénhidrát
53.8g
Zsír
46.2g
Víz
150g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
85.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3081.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    728.2 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 6022 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig (géppel 4 percig). Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  2. Tepsibe öntjük, megsütjük. Első 10 percben 220c-fokon, és ne nyissuk ki eddig a sütő ajtaját. Majd csökkentsük a hőt 200 c-fokra. Tűpróbát végezzünk.
  3. Amíg sül, készítsük el a krémet!
  4. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk, és félbevágjuk. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenve, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
  5. Tetejét is vékonyan bekenjük, és a karamellizált dióból tegyünk mindegyik tetejére. Hűtőben tartsuk. Jó étvágyat!!

Krém

  1. A tejet a liszttel simára keverjük, felfőzzük állandó kavarás mellett. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  2. A diót kisebb darabokra vagdossuk. A cukrot megolvasztjuk, és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi gasztronómiai élmény lesz, ha ez elkészül!! A töltött hólabdák puhaságot kölcsönöznek, mégis valami érdekesség van a tetején. Megyek is és neki állok egy adag sütésének...... :-))))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek