r
Nosalty Logó

Duplán kávés szelet

Muci
Duplán kávés szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

873
Kalória
11.7g
Fehérje
101.5g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
52.3g
Víz
162.7g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
68.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 8714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7552.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1015.1 g
  • Cukor
    682 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3064 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 8714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A dióbelet durvára daraboljuk.
  3. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  4. A tojások sárgáját a porcukorral és 6 ek vízzel habosra keverjük kb. 10 percig, majd hozzáöntjük a kihűlt kávét, amivel még kb. 5 percig keverjük.
  5. Beleszitáljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, majd ezt követően belekeverjük a darabolt dióbelet.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán elvegyítjük az előzőekben kikevert masszával.
  7. Kikenjük a tepsit margarinnal, vékonyan beszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztamasszát.
  8. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  9. Krém készítése:
  10. A pudingport elvegyítjük a liszttel és a cukorral. A fél l tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük.
  11. Hozzáadjuk a feketekávét, és kb. 10 perc alatt - állandóan kevergetve - sűrűre főzzük.
  12. A főzött krémalapot teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal és 1 ek rummal gépi habverővel kb. 5 perc alatt jól kikeverjük.
  13. Összeállítás:
  14. A kihűlt tésztát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, az így kapott tésztadarabokat éles késsel félbevágjuk.
  15. A tésztát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy két rúd 3-3 lapból álló süteményt kapjunk. A felső lapot már ne krémezzük be, mert arra csokimáz kerül.
  16. A csokoládémázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal együtt, amivel jól elkeverjük.
  17. A langyosra hűlt csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3

Ez a recept valamikor "kávés csodaszelet" néven került a receptgyűjteményembe, már nem emlékszem kitől származik, de valószínűleg nem ok nélkül kértem el a receptjét. Az eredeti receptben vaníliás krém szerepel, én annyit változtattam, hogy nem csak a tésztába, hanem a krémbe is tettem kávét és egy kis rumot. Ezért neveztem el duplán kávés szeletnek. A könnyebb szeletelhetőség érdekében lehet a tésztát úgy is összeállítani, hogy csak két rétegből álljon.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...