Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán kávés szelet

Duplán kávés szelet
Duplán kávés szelet
100 perc / előkészület: 70 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept valamikor "kávés csodaszelet" néven került a receptgyűjteményembe, már nem emlékszem kitől származik, de valószínűleg nem ok nélkül kértem el a receptjét. Az eredeti receptben vaníliás krém szerepel, én annyit változtattam, hogy nem csak a tésztába, hanem a krémbe is tettem kávét és egy kis rumot. Ezért neveztem el duplán kávés szeletnek.
A könnyebb szeletelhetőség érdekében lehet a tésztát úgy is összeállítani, hogy csak két rétegből álljon.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A dióbelet durvára daraboljuk.
  2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és 6 ek vízzel habosra keverjük kb. 10 percig, majd hozzáöntjük a kihűlt kávét, amivel még kb. 5 percig keverjük.
  4. Beleszitáljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, majd ezt követően belekeverjük a darabolt dióbelet.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán elvegyítjük az előzőekben kikevert masszával.
  6. Kikenjük a tepsit margarinnal, vékonyan beszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztamasszát.
  7. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Krém készítése:


  1. A pudingport elvegyítjük a liszttel és a cukorral. A fél l tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a feketekávét, és kb. 10 perc alatt - állandóan kevergetve - sűrűre főzzük.
  3. A főzött krémalapot teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal és 1 ek rummal gépi habverővel kb. 5 perc alatt jól kikeverjük.

Összeállítás:


  1. A kihűlt tésztát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, az így kapott  tésztadarabokat éles késsel félbevágjuk.
  2. A tésztát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy két rúd 3-3 lapból álló süteményt kapjunk. A felső lapot már ne krémezzük be, mert arra csokimáz kerül.
  3. A csokoládémázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal együtt, amivel jól elkeverjük.
  4. A langyosra hűlt csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x28x3 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 460
elküldve: 9
receptkönyvben: 435
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kávés-diós krémes szelet, kávés-diós sütemény

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

-Likőr-
-Likőr- Wed, 2014-09-10 18:48

Kedves Muci :-) Bár csak a krém receptjét vettem innen, (a sütit már régebben elmentettem), meg kell mondjam, isteni lett:-)) (piskótatekercset készítettem, ehhez másik receptből kerítettem tésztának valót:-) Köszönet a finom receptért:-)

Makka
Makka / Makka Sun, 2013-11-17 07:53

Szia Muci!

Tetszik a recepted, szívesen elkészíteném, de a kép alapján nekem sok a tészta és kevés a krém. Az én családom úgy szereti, ha a tészta-krém arány legalább 60-40%-os :) Azt szeretném kérdezni, hogy ugye jól látom ezzel a krémmennyiséggel ezt az arányt nem fogom elérni ill ha dupláznám az már valószínűleg jó lenne. Mi a véleményed? Köszönöm előre is!

Muci
Muci / Muci Sun, 2013-11-17 17:44

Szia Makka !
Az én családom nem szereti, ha túl sok a krém a tortában. Az eredeti recept szerint is ennyi volt a töltelék mennyisége, de ha ti több krémmel szeretitek javaslom másfélszeres krémet készítsél. A dupla mennyiség nagyon sok lenne.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-06-02 17:42

Szia szimisüti !
Örülök, hogy jól sikerült és ennyire jónak találtad.
Üdv.: Muci

majorka
majorka Sun, 2011-11-13 19:35

Köszönet a receptért Mucika, nagyon nagyon finom és mutatós süti lett. Óriási sikert arattam vele.

Muci
Muci / Muci Thu, 2010-10-14 16:08

Kedves " venusz1 "
Gratulálok a férjednek és további sikereket kívánok a konyhában.
Üdv. : Muci

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2010-10-14 15:18

Kedves Muci!
A férjem úgy döntött,hogy felmentést ad a hétvégi sütésből,és bevállalta,hogy kedveskedik a családnak azzal,hogy maga süt.Az én dolgom a választás volt,ez pedig a te kávés sütidre esett.Kicsit vakarta a fejét,valami könnyebbre számított,de ügyesen megoldotta.Annyira finomra sikerült,hogy megszavaztuk máskor is süthet.Ez pont az a süti,ami eteti magát.Köszönjük!!

Muci
Muci / Muci Sat, 2010-05-29 16:36

Kedves Éva !
Várom a beszámolót, remélem sikerélményed lesz.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Sat, 2010-05-29 16:35

Szia Toma !
Örülök, hogy az én receptjeimet is figyelemmel kíséred. Remélem egyet-kettőt ki is próbálsz.
Üdv.: Muci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-05-28 10:04

Még soha nem volt nagy sikerem az ilyen krémes sütikkel, de a lányom szülinapjára ez lesz az egyik, amit kipróbálok!Köszönöm.Júni 27-e után beszámolok, volt-e sikerem.Éva

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-05-27 20:26

kedves Muci!
ez is egy újabb műremek! köszönöm szépen a receptet.
további jó egészséget!
toma

873
tojás 6 db
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 40 dkg
víz 6 ek
feketekávé 0.7 dl
dió 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukor 20 dkg
tej 0.5 l
feketekávé 0.7 dl
rum 1 ek
vaj 25 dkg
étcsokoládé 12 dkg
margarin 12 dkg