r
Nosalty Logó

Háromlapos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Háromlapos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A főzött krémhez

A vaníliás ízesítéshez

A kakaós ízesítéshez

A csokimázhoz

Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A főzött krémhez

A vaníliás ízesítéshez

A kakaós ízesítéshez

A csokimázhoz

Összesen 3750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A főzött krémhez

A vaníliás ízesítéshez

A kakaós ízesítéshez

A csokimázhoz

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 3750 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzött krémhez

A vaníliás ízesítéshez

A kakaós ízesítéshez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a cukrot, zsírt (margarint), mézet gőz fölött 5 percig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 40 dkg lisztet, szódabikarbónát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk.
  3. Kinyújtjuk és a tepsi hátulján megsütjük a lapokat egyesével.
  4. Krém elkészítése: a tejet a liszttel megfőzzük, majd elfelezzük a krémet, az egyikbe vaníliás cukrot és még 2 ek cukrot és 1 ek margarint keverünk, a másik részbe 2 ek cukrozatlan kakaót és még 2 ek cukrot, és 1 ek margarint keverünk.
  5. A lapokat tetszés szerint megkenjük a krémmel, a tetejére csokimázat rakunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 33127
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővérem esküvőjére készítettük édesanyámmal, de a képen látható süti az 2 adag, azért 6 lapos!

Hozzávalók

A tésztához

A főzött krémhez

A vaníliás ízesítéshez

A kakaós ízesítéshez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...