Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csiga

Almás csiga
Almás csiga
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól esik egy bögre meleg tej mellé a hideg őszi estéken. A tésztája pedig nagyon finom és puha.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
  3. 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
  4. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
  5. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
  6. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
  7. 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 417
elküldve: 11
receptkönyvben: 620
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóry

Mióta szakács: 2009.08.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, almás-fahéjas csiga, diós csiga, almás-diós-fahéja csiga

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_emese
k_emese Sat, 2016-01-09 17:17

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönet a receptért, állandó vendég lesz nálunk :)

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-03-06 16:02

Tökéletes recept. Most lett kész az enyém. Az illata bejárja a házat, Isteni! Köszönöm!

Pepizso
Pepizso Mon, 2012-12-31 11:32

Szia!

Csak búzalisztem van itthon, abból is működhet?

witch
witch / witch Sat, 2012-03-31 15:38

Kedves Nory!
Fantasztikus ez a recept! Kiprobaltam, mert nalunk a kelt teszta nem fogy el rogton, mindig marad masnapra is. Gondoltam, hogy az alma puhan fogja tartani es ugy is volt! Koszi, hogy megosztottad velunk!
udv: witch

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2011-12-02 09:58

Szia!
Már régóta terveztem, hogy elkészítem a receptedet, de tegnap végre meg is sikerült valósítanom.
Nagyon finom, puha, szaftos csigák lettek, a gyerekeknek ez volt az uzsi, nagy örömükre!
Én vegyesen rétes- és finomlisztből csináltam, az almát kicsavartam, s tettem bele almás süti fűszerkeveréket. Kenyérsütőgép dagasztotta és kelesztette, így igazából semmi dolgom nem volt vele, csak feltekertem és szeleteltem, a többi munkát a gépek elvégezték helyettem.
Köszi ezt a csodás és gyors receptet!

Nóry
Nóry / Nóry Mon, 2011-07-04 12:23

Igen, kicsavarhatod, de ha jól emlékszem, nekem nem engedett különösebben levet. És körtével és biztos nagyon finom lesz! Sok sikert!
Köszi! :)

o.r.s.i.k.a
o.r.s.i.k.a Sun, 2011-05-01 16:39

csak annyi kérdésem lenne, hogy az alma levét ki kell e csavarni, illetve, hogy fele körte, fele almával is mehet e a süti? Köszönöm!

lizzy
lizzy Mon, 2010-11-08 14:09

Még soha nem sikerült kelt tésztát ilyen finomra csinálni, mennyei volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-17 20:04

Nagyon guszta, biztosan kiprobalom hetvegen!!!!!!!

1110
rétesliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 3 csomag
1 csipet
citromhéj 0.5 kk
vaj 9 dkg
tojás 1 db
alma 5 db
dió 10 dkg
fahéj 4 kávéskanál
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek