r
Nosalty Logó

Almás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 207 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    904 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 4441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
  3. 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
  4. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
  5. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
  6. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
  7. 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42224
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jól esik egy bögre meleg tej mellé a hideg őszi estéken. A tésztája pedig nagyon finom és puha.

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta, biztosan kiprobalom hetvegen!!!!!!!

Törölt felhasználó

 

Törölt felhasználó

fincsi

Törölt felhasználó

Még soha nem sikerült kelt tésztát ilyen finomra csinálni, mennyei volt.

Törölt felhasználó

csak annyi kérdésem lenne, hogy az alma levét ki kell e csavarni, illetve, hogy fele körte, fele almával is mehet e a süti? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Igen, kicsavarhatod, de ha jól emlékszem, nekem nem engedett különösebben levet. És körtével és biztos nagyon finom lesz! Sok sikert! Köszi! :)

Döme-Ádám

Szia! Már régóta terveztem, hogy elkészítem a receptedet, de tegnap végre meg is sikerült valósítanom. Nagyon finom, puha, szaftos csigák lettek, a gyerekeknek ez volt az uzsi, nagy örömükre! Én vegyesen rétes- és finomlisztb?l csináltam, az almát kicsavartam, s tettem bele almás süti f?szerkeveréket. Kenyérsüt?gép dagasztotta és kelesztette, így igazából semmi dolgom nem volt vele, csak feltekertem és szeleteltem, a többi munkát a gépek elvégezték helyettem. Köszi ezt a csodás és gyors receptet!

witch

Kedves Nory! Fantasztikus ez a recept! Kiprobaltam, mert nalunk a kelt teszta nem fogy el rogton, mindig marad masnapra is. Gondoltam, hogy az alma puhan fogja tartani es ugy is volt! Koszi, hogy megosztottad velunk! udv: witch

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, ajánlom ezt a receptet. :)))

Pepizso

Szia! Csak búzalisztem van itthon, abból is m?ködhet?

Cica1967

Tökéletes recept. Most lett kész az enyém. Az illata bejárja a házat, Isteni! Köszönöm!

k_emese

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönet a receptért, állandó vendég lesz nálunk :)

Bödösbanya

Nagyon-nagyon-nagyon finom! Én is dagasztógéppel készítettem a tésztát, a töltelékbe pedig szintén (akárcsak Döme-Ádám :) ) tettem almás f?szerkeveréket. Isteni lett! A tésztáját még magában is meg lehet enni, annyira ízletes. Kívül ropogós, belül pedig puha. Örülök hogy kipróbáltam a receptet, és köszönet a felrakásért!

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

A csigák kenéséhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.